1982 god. Wood-Mizer je skromno započeo – u garaži u Indiani, u Americi. Donald Laskowski i Daniel Tekulve su došli do ideje efikasnijeg načina rezanja, tankim rezom u drvopreradi. Oni su stvorili nešto novo i otvorili su prostor za nove mogućnosti. Odjednom je bilo ko mogao rezati drvo lako i ekonomično, i započela je revolucija proizvodnje drvne galanterije u celom svetu.

U fabrici, koju su izgradili u Indianopolisu, za pet godina su proizveli 2500 brenti. Povoljna cena pilane je uspeh koji će preokrenuti shvatanja potencijalnih korisnika, a postići uspeh kod svakog pojedinca.

Industrija mobilnih pilana je rasla i kupci su zahtevali brente sa visokim kapacitetom. Wood-Mizer je odgovorio lansiranjem super serije 1997 god. Sledeća brenta je bila LT15 – najmanja u ponudi Wood-Mizer-a.

1990.god., poljski preduzetnik je prepoznao mogućnosti, i uveo Wood-Mizer proizvode i u Evropu. Naše Evropsko sedište je smešteno u Kolo, u Poljskoj radi snabdevanja Evropskog, Afričkog i Azijskog tržišta. Kompanija se razvijala jer sve više ljudi se upoznavalo sa konceptom tehnologije tankoreznih brenti.

Bilo je to 1990 godine. Danas je poljski pogon Wood-Mizer Industries vodeći razvojni centar, koji postavlja smernice celoj drvoprerađivačkoj industriji

Evo nekoliko impresivnih činjenica o 30-godišnjem putovanju Wood-Mizer Evropskog proizvodnog centra smeštenom u Kolo, u središnjoj Poljskoj.

• Wood-Mizer je opremljen najnaprednijim robotskim strojevima za obradu metala iz Japana i Nemačke i neprestano ulaže u najnoviju tehnološku opremu i unapređenje profesionalne veštine radnika.

• Radionice, skladišta i kancelarije sa površinom preko 15000m² prostiru se na devet hektara.

• Proizvodnja tračnih testera za drvo, koju je industrija razvila za rezanje trupaca, je postala model kvaliteta sertifikatom ISO9001:2015. Asortiman reznih alata pod markom Wood-Mizer Tools uključuje više od 2500 uzoraka noževa-glodalica, uskih i širokotračnih testera , noževe za brušenje, testere za vertikalne brente, kružne testere; asortiman se neprestano proširuje.

• Evropski Wood-Mizer pogon zapošljava oko 400 radnika. Fabrika radnicima obezbeđuje napredne obuke, razne programe visokog obrazovanja i ulaže u radnike na još puno načina. Proizvodnja se kontinuirano poboljšava koristeći LEAN metode proizvodnje.

• Wood-Mizer tim za dizajn čine visokoobrazovani inženjeri koji rade u tandemu sa američkim kolegama, razvijajući jedinstvena tehnološka rešenja u cilju rentabilnog rezanja. Nova TITAN linija industrijske opreme predstavlja dizajn testera i proizvodnju opreme za specifične zadatke kupaca.

• • Poljska fabrika Wood-Mizer isporučuje opremu i alate na četiri kontinenta – u Evropu, Ameriku, Aziju i Afriku. U modernom svetu, kvalitet tehnološke opreme se ogleda i u dostupnosti svih usluga nakon prodaje. Wood-Mizer servisni centri sa skladištima rezervnih delova sa iskusnim stručnjacima rade u 110 zemalja.Nedavno je još jedna Evropska fabrika u Švedskoj, postala deo Wood-Mizer korporacije, te je proizvodnjom visokokvalitetnih stolarskih mašina ostvarena Wood-Mizer ideja isporuke celokupne drvoprerađivačke opreme, od trupaca do gotovih proizvoda.

Wood-Mizer je proizveo više od 80000 brenti, koji danas rade širom sveta.

I vi se možete pridružiti Wood-Mizer porodici.Pretplatite se na naš bilten
Primite e-poštom ažuriranja o ekskluzivnim posebnim ponudama, novim proizvodima i pozivima na posebne događaje!