Tehnički saveti

Poređenje Wood-Mizerovog „EG800“ okrajčivača i „MR200“ višelisne mašine

Povećanje proizvodnje drvne građe moguće je zahvaljujući rastu brzine i efikasnosti rezanja. Wood-Mizer nudi niz mašina za pilane, dizajniranih za proširenje rada pilane i povećanje produktivnosti. Prvi korak za otključavanje potencijala pilane je dodavanje okrajčivača ili višelisnog cirkulara. Ovaj članak poređuje Wood-Mizerova rešenja za industrijsku pilanu: „EG800“ okrajčivač i „MR200“ višelisnu paralicu. Istaknimo njihove karakteristike i razgovarajmo o tome, kako se mogu efikasno integrisati u pilanski posao, kako bi se optimizovala proizvodnja.

Motorna ili tračna testera? Sveobuhvatno poređenje za vaš izbor

Vlasnici malih poseda i poljoprivrednici ponekad moraju iseći daske za projekte poput popravke ograde ili izgradnje šupe. Pošto je sečenje trupaca relativno jednostavan, ređi zadatak—potreban samo za uklanjanje starog stabla sa poseda ili rešavanje posledica jakih vetrova koji su srušili suvo stablo—početno rešenje može biti korišćenje postojeće motorne testere sa dodacima za horizontalno sečenje trupaca. Istražimo i uporedimo karakteristike tračne i motorne testere, diskutujući o njihovim prednostima i slabostima.

Industrijska linija Wood-Mizer TVS HD za proizvodnju paletnih elemenata

Industrijske linije za rezanje, poznate i kao sistemi Wood-Mizer, uvode automatizaciju i pametna rešenja za efikasnu proizvodnju drveta uz niže troškove. Glinkowski Sawmilling Company upravlja svojom industrijskom linijom za rezanje Wood-Mizer u Poljskoj od 2021. Linija je omogućila prilagođavanje mašina specifičnim poslovnim potrebama i uključivanje postojeće opreme u fabrici uz nov Wood-Mizer Systemsa.

Kako postaviti ravne noževe u vreteno za rendisanje

Naučite kako da ugradite ili zamenite ravni nož u vretenu za rendisanje kompanije Wood-Mizer. Svako vreteno za rendisanje ima četiri proreza; dva uvek imaju ravne noževe, a druga dva mogu da imaju ravne ili profilne noževe, u zavisnosti od zadataka stolara.

Kako okrajčivači i višelisni cirkulari povećavaju vrednost pilane

Okrajčivači i višelisni cirkulari dizajnirani su za obrubljivanje bočnih strana rezane građe, okrajaka i ivica četvrtaka u daske, dosledno i efikasno tokom vremena, unutar vrlo uskih tolerancija. Svaka pilana koja želi da poveća svoj učinak, preciznost rezanja i stope iskorišćenja kako bi dobila veću dobit može da koristi tračnu testeru ili višelisni cirkular za postizanje ovih ciljeva.

Kako podesiti Wood-Mizerove rende/profilirke

Video sa uputstvima objašnjava neke od najčešćih operacija održavanja za Wood-Mizerove “MP260” i “MP360” četverostrane rende/profilirke, kao i za “MP200” rende/glodalicu.

Kako sigurno raspakovati tračne testere

Pogledajte video-vodič, kako sigurno izvaditi tračne testere iz kutije s ravnim pakovanjem i pripremiti ih za rezanje.

Kako čuvati listove testera brente

Naučite kako pravilno i sigurno da skladištite listove testera brente kako biste izbegli moguće oštećenje.

Stavke 1 do 8 od 18 ukupno

Page
Pretplatite se na naš bilten
Primite e-poštom ažuriranja o ekskluzivnim posebnim ponudama, novim proizvodima i pozivima na posebne događaje!