Zaručeni par izgradio studio za jogu

By Olivia Eaker, Wood-Mizer

Zaručeni par izgradio studio za jogu

Živeći u Salidi, Kolorado, Parker Dunbar je upotrebio svoju mobilnu brentu Wood-Mizer LT15 kako bi napravio potpuno novi studio za jogu za svoju verenicu Jillayne.

 

Dunbar Yoga StudioDunbar Yoga Studio

 

Ostvarenje snova

Parker i Jillayne su imali prvi sastanak na lokalnom termalnom izvoru, gde se uz obostrano simpatiziranje rodila ideja za ovaj projekat. Jillayne je strastveni ljubitelj joge i želi da pokrene sopstvenu praksu i stvori studijski prostor, što je inspirisalo par da pokrene ovaj projekat.

Nakon istraživanja, Parker i Jillayne su odlučili da će najbolja brenta za njihov projekat biti mobilna brenta Wood-Mizer "LT15".

“Počelo je kao razgovor na prvom sastanku. Završilo se jedinstvenim joga studijom i bračnom ponudom,” objašnjava Parker.

 

Interior of the Yoga StudioInterior of the Yoga Studio

 

Kako se njihova veza razvijala, Parker je počeo ostvarivati Jillaynein san. Sve što im je trebalo bila je mobilna brenta. “Počeo sam ‘raditi’ na privatnom ranču u planinama Kolorada. Vlasnik ranča je imao brentu Wood-Mizer LT40 i bio sam oduševljen od prvog dana,” priča Parker.

Nakon malo istraživanja, Parker i Jillayne su odlučili da bi najbolja brenta za njihov projekat bila mobilna brenta Wood-Mizer LT15.

 

Parker DunbarParker Dunbar

 

Proces izgradnje

“Izgradili smo studio za jogu od 18 kvadratnih metara sa drvenim okvirom od lokalnog mrtvog drveta,” objašnjava Parker. “Sva stabla za projekat su došla iz lokalnog šumarskog projekta udaljenog 25 minuta. Sva drvena građa, kao i podovi, spaljeni su i očišćeni četkom zbog izgleda i funkcionalnosti.”

 

Jillayne on the sawmill Jillayne on the sawmill

 

Smreka koju su nabavili iz lokalne šume korišćena je za gotovo sve elemente studija. “Koristili smo smreku za drveni okvir, podove te unutrašnje i spoljne završne radove. Čak smo i malu terasu i prozore napravili od smreke,” kaže Parker.

Tokom ovog procesa, Parker i Jillayne su razvili svoj odnos i stekli nove veštine. „Jillayne je potpuno sama naučila da rukuje LT15. Jednostavnost ovog stroja učinila ga je savršenim za Jillayne da stekne svoje prvo iskustvo sa brentom. Takođe je naučila da reže stolariju i podiže drveni okvir. A ja sam naučio mnogo više o jogi,” nastavlja Parker.

 

Inside of Dunbar Yoga StudioInside of Dunbar Yoga Studio

 

Iako Parker takođe voli da vežba u DaWally studiju zajedno sa Jillayne, primarna upotreba ove zgrade je da Jillayne podučava jogu svojim učenicima.

„Isekli smo drvo na LT15. Nedelju dana je bilo dovoljno da se potpuno osuši. Jednog vikenda bismo rezali građu, a sledećeg stolariju. Podigli smo ga i završili zajedno,” kaže Parker.

 

Yoga Studio DeckYoga Studio Deck

 

Rad iz ljubavi

„To je definitivno bio rad iz ljubavi. Projekat je trajao duže nego što smo očekivali i nastavio se razvijati tokom izgradnje. Kada smo ga konačno završili, sa olakšanjem smo počeli da ga koristimo i posvetili vikende drugim aktivnostima,” kaže Parker.

 

Dawally StudioDawally Studio

 

„Veoma smo srećni što možemo raditi ovakav posao u svoje slobodno vreme. Izgraditi nešto od nule je nešto što može samo mali procenat ljudi da učini. Jednostavnost i efikasnost naše Wood-Mizer brente učinili su ovaj projekat mnogo lakšim,” završava Parker.

Međutim, sada kada je studio gotov, par je jasno dao do znanja da namerava da nastavi svoj put sa brentom zajedno. „Gradimo novu kuću i kupili smo Wood-Mizer MP200 blanjalicu kako bismo ubrzali naš rad s brentom!”

***

Pretplatite se na naš bilten
Primite e-poštom ažuriranja o ekskluzivnim posebnim ponudama, novim proizvodima i pozivima na posebne događaje!