USA

Veština gradnje brodova u Wisconsinu

Drvoprerađivač i brentista Joshua Swan, već više od dve decenije gradi jedinstvene drvene brodove u svojoj radionici, smeštenoj na prelepoj obali jezera Superior u Wisconsinu, SAD.

Zaručeni par izgradio studio za jogu

Živeći u Salidi, Kolorado, Parker Dunbar je upotrebio svoju mobilnu brentu Wood-Mizer LT15 kako bi napravio potpuno novi studio za jogu za svoju verenicu Jillayne.

Prenosna brenta za zabavu, terapiju i opuštanje

"Rezanje trupaca sa mojom Wood-Mizer brentom je zabavno! Deluje opuštajuće i terapeutski", kaže Jon Scott, vlasnik brente iz New Yorka, SAD.

Izgradnja jedinstvene drvene kapele na farmi u SAD-u

“Već 40 godina sam graditelj i tokom godina sam izgradio mnogo različitih stvari. Mislim da je ova kapela najbolja stvar koju sam ikada napravio,” kaže Bil Miskiman, vlasnik farme u Konektikatu i jedan od onih koji su učestvovali u stvaranju jedinstvene kapele “Trinity Knot”.

Wilson Enterprises raste sa Wood-Mizer WB2000 industrijskim sistemom za piljenje

Smešten u Mičigenu, Wilson Enterprises, koji je u porodičnom vlasništvu i upravljanju, pruža visokokvalitetne proizvode od drveta za uređenje domova, izgradnju i zanatske projekte od 1985. godine. Nedavno je kompanija investirala u Wood-Mizer "WB2000" industrijski sistem za piljenje, koji omogućava obradu trupaca u gotove proizvode, sve unutar kompanije, dok svoje proizvode od drveta nude u skoro 5000 maloprodajnih prodavnica širom Sjedinjenih Država.

Kompanija „Nelson Wood Shims” izveštava o rastu proizvodnje od 30% do 50% zahvaljujući najnovijem sistemu brente Wood-Mizer TV6000 / MR6000

Sa sedištem u Minesoti, SAD, „Nelson Wood Shims” je najveći proizvođač podmetača u Severnoj Americi, koji proizvodi visokokvalitetne proizvode za obradu drveta koji se distribuiraju širom zemlje. Kompanija je nedavno uložila u novi sistem brente kako bi ostvarila maksimalan prinos iz debala uz minimalne investicione i operativne troškove.

Kućica na drvetu napravljena od meskita u Arizoni, SAD

Drveće meskita dominantno je u pustinjskom krajoliku južne Arizone, budući da su ove grmolike, nepravilne biljke izdržljive uprkos teškim uslovima okoline. Inherentno nesavršeno, gusto drvo sonorskog pustinjskog baršunastog meskita inspirislo je Arthura i Valerie Flores pre 20 godina da osnuju firmu ”Tumacacori Mesquite Sawmill” u Tumacacoriju, Arizona.

Fascinantan projekat sa brentom: kapelica Mulberry izgrađena na farmi u Georgiji, SAD

Poslednjih 20 godina George Coker je sanjao i planirao savršen dodatak svojoj farmi u Carnesvilleu, Georgia. Izgradnja kapelice na zemljištu bila bi idealno mesto za proširenje mogućnosti na svom posedu. Kapelica bi nudila prostor za venčanja, događaje i aktivnosti, omogućujući većem broju ljudi da uživaju u lepoti farme.

Izrada drvenih autića za dobrotvorni projekat 'Operaciju Božićno dete' u SAD-u

Ken je prošle godine na svom imanju napravio 10.000 drvenih autića, svi od oborenih hibridnih topola i belih borova. Pitate - zašto je napravio toliko? Za kutije za cipele “Operation Christmas Child”, naravno!

Pretplatite se na naš bilten
Primite e-poštom ažuriranja o ekskluzivnim posebnim ponudama, novim proizvodima i pozivima na posebne događaje!