SE

Kada se posao i hobi poklope: priča o švedskoj stolarskoj radionici

"Kad se poklope posao i hobi, to omogućava beskrajne sate uživanja. Ja živim san." Ovo je moto Rasmusa Ströma u njegovoj stolarskoj radionici, "Ädelsnickaren" (Dobar stolar), u Falköpingu, Švedska.

Dva brata iz Švedske uspešno vode svoju građevinsku i stolarsku radionicu

Göran & Lennart Ståhl proizvode proizvode za obradu drveta i snabdevaju lokalne kupce kvalitetnom drvenom građom za izgradnju i završnu obradu kuća u Švedskoj. Braća se pre svega oslanjaju na alate i mašine iz Wood-Mizerovog asortimana “Woodworking”, uključujući četvorostranu rendu/glodalicu MP260 i mašinu MP160.

OMILJENI POSAO ZA CEO ŽIVOT - priča o preradi drveta iz Švedske

"Građa koja se prodaje na stovarištima je skupa, pa ljudi traže načine da je kupe jeftinije. Zovu me i pravim razne stvari za njih - podove, zidove i krovne pokrivače, čak i neke posebne letve za istorijske kuće. Za ove kvalitetne proizvode koristim trupce iz 200 godina starih šuma," objašnjava Hans Larson, pilanar i stolar iz švedskog grada Vansbro.

Wood-Mizerove brente i oprema za obradu drveta pomažu u napredovanju švedske drvne industrije

Švedska je zemlja s bogatom tradicijom obrade drveta i poštovanjem prema šumama koje pokrivaju dve trećine zemlje. Uz pravilno održavane šume, drvoprerađivačka industrija ima vodeću poziciju u švedskoj privredi. Mnogi šumari, pilanari i drvoprerađivači oslanjaju se na Wood-Mizerovu opremu koja pomaže njihovim vlasnicima da vode uspešne firme za obradu drveta širom Švedske.

Obrada drveta sa Wood-Mizer mašinom u Švedskoj

Svaki put kad švedski preduzetnik David Virén obradi dasku sa svojom Wood-Mizer blanjalicom/profilirkom, oseća se kao da je naučio još jednu lekciju o drvetu. "Rad s drvetom je više od samog posla. To je proces učenja od kojeg možete dobiti veliko zadovoljstvo", objašnjava.

Pretplatite se na naš bilten
Primite e-poštom ažuriranja o ekskluzivnim posebnim ponudama, novim proizvodima i pozivima na posebne događaje!