IT

Italijanska porodična kompanija sa drvima za ogrev povećava profit korišćenjem brente „LT70“

Približno 50 km severoistočno od Rima, deda Stefano Kinija pokrenuo je porodični posao 1929. godine prodajući ručno cepane železničke pragove. Stefanov otac je odrastao u drvoprerađivačkoj industriji i napornim radom je izgradio uspešnu kompaniju za proizvodnju drveta za ogrev. Stefano je počeo da vodi kompaniju s punim radnim vremenom 2007. Kao treća generacija vlasnika, već razmišlja o budućnosti svog sina u porodičnoj kompaniji.

Kako italijanski drvoprerađivač profitira od svakog trupca?

Ukoliko se uputite na dvočasovni put od Venecije prema Alpima, put će vas navesti do radionice stolara po imenu Marco Marcante. Smeštena u podnožju regiona Vićence, Marcova radionica, po tradiciji, i dalje proizvodi ogrevno drvo, što je započeo njegov otac pre skoro 30 godina. Međutim, Marco preinačuje svoj posao u skladu sa vremenima i potrebama svojih klijenata.

Održivo upravljanje šumama za lokalne zajednice u Italiji

Posljednjih 20 godina šumarski konzorcijum “Alta Val di Suza” iz Torina, Italija, oslanjao se na Wood-Mizer brente, kako bi postigao dva cilja : održivog upravljanje šumama – zaštitu okoline i efikasno korišćenje sirovog drveta.

Od šumskih požara do ekonomskog preporoda: Kako Wood-Mizer brente pomažu u obnovi italijanskog sela

Četiri godine nakon šumskih požara u dolini Val di Susa na granici između Italije i Francuske, lokalna zadruga “La Foresta” leči šumske rane, dodavajući vrednost drvetu u svim njegovim oblicima.

Pretplatite se na naš bilten
Primite e-poštom ažuriranja o ekskluzivnim posebnim ponudama, novim proizvodima i pozivima na posebne događaje!