Proizvođač nameštaja izrađuje jedinstveni sto od čempresa pomoću brente “LT15WIDE”
Oznake

Kyle Snellenberger došao je na ideju da ceo trupac pretvori u zadivljujući komad nameštaja. Obradio je trupac i izradio jedinstvenu recepciju, koja je sada ponosno izložena u predvorju hotela u Luizijani, SAD.
Ovaj sto od čempresa dugačak je 4,57 metara, širok 91 cm i visok 107 cm. Pažljivo je izrađen iz jednog trupca, izvučenog iz reke Ouachita i izrezanog u daske debljine 76 mm, pomoću mobilne brente Wood-Mizer LT15WIDE.


Za ovaj jedinstveni projekat, Kyle je odabrao potopljeni čempres. Ovo drveće je poreklom iz jugoistočnih Sjedinjenih Država, a trupci čempresa, koji tonu, često se nalaze u rekama, gde su godinama bili potopljeni. Tokom vremena drvo prolazi kroz fizičke promene, tamni i dobija neverovatnu lepotu i izuzetnu tvrdoću, što ga čini zahtevnim za rezanje.


"LT15WIDE se sa tim nosila bez puno problema. Uspelo mi je da izrežem trupac u daske maksimalne širine od 91 cm", rekao je Kyle. "Svaki rez na brenti morao je biti savršen – nije bilo mesta za greške."


Iako mu je za dovršetak projekta trebalo oko četiri meseca, Kyle je obradio 100% drvne građe čempresa na svojoj brenti “LT15WIDE”, uštedivši pritom otprilike 2000 USD.








Pre nego što je posedovao brentu Wood-Mizer, Kyle je kupovao drvnu građu od drugih fabrika. Ti materijali su bili skuplji i retko su odgovarali njegovim potrebama za dizajn nameštaja.
Kyle je vlasnik radionice nameštaja, a sa obzirom na sve veće cene rezane građe, odlučio je da uzme stvari u svoje ruke i sam počne da proizvodi građu. To ga je navelo da kupi svoju mobilnu brentu Wood-Mizer “LT15WIDE”. "Pokrećemo mašinu svaki dan jer uvek imamo mnogo projekata na kojima radimo", rekao je Kyle.






Radni sto od čempresovine savršen je primer Kyleove sposobnosti da sirovo drvo pretvori u nešto izuzetno. "Iskreno govoreći, rezanje ovog trupca bilo je malo stresno, ali rezultat je ispao apsolutno savršen", rekao je Kyle. "Od dana kada sam obradio trupac, pa do završetka projekta, uključujući vreme sušenja u sušari, trebalo je oko četiri meseca. Često dobijam komplimente za ovaj sto, budući da se nalazi u predvorju hotela, gde ga vidi toliko ljudi. Doneo mi je bezbroj novih klijenata."








***