• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Rezanje drveta korisnika pilana u više od 100 zemalja zavisi od širokog spektra Wood-Mizer testera. Za mnoge vrste trupaca neophodne su različite testere za najbolje rezanje. Timovi za testiranje Wood-Mizer testera rade širom Azije, Evrope, Afrike i Amerike na unapređenju tehnologije, najboljeg izbora i profila testere kako bi ispunili najteže izazove rezanja. Bez obzira koje drvo režete, Wood-Mizer ima testere koje će zadovoljiti vaše potrebe.

Wood-Mizer se bavi proizvodnjom testera za modele brenti proizvedenih od 1987god., i još uvek je jedini proizvođač u svetu koji ima i svoje testere.  Sa ISO 9001 sertifikatom od 2003 god., sistemu kontrole kvaliteta se strogo pridržavaju u svakoj fazi proizvodnje testera. Kvalitet testera se pažljivo prati. Naš ekskluzivni CBN oštrač sa kompjuterizovanom opremom osigurava najviše standarde Wood-Mizer testera.  

Bilo da su vaše potrebe male ili velike, Wood-Mizer testere su pristupačne i dostupne i odličnih performansi. Testere se mogu naručiti u bilo kojoj prilagođenoj dužini. Pet različitih vrsta Wood-Mizer testere postoje: RazorTip, BiMetal,, MaxFlex, DoubleHard i SilverTip. Sve Wood-Mizer testere, sem BiMetala, se mogu lako oštriti i održavati na licu mesta korišćenjem Wood-Mizer oštrilice.

TESTERE

RazorTIP
Stelit tip testere za ekstremno tvrdo drvo
BiMETAL
Visokokvalitetne industrijske testere
MaxFLEX1
Premium testere za sve namene
DoubleHARD
Testere za sve namene
SilverTIP
Ekonomične karbončelične testere za rezanje

OPREMA ZA ODRŽAVANJE TESTERE

OŠTRILICA
Oštri vaše testere
RAZMETAČ
Održavajte kvalitet zuba testere
KAMEN ZA OŠTRENJE CBN
Visokokvalitetan profilisan kamen za oštrenje

Najnovije vijesti

Kako da isečete drvo bezbedno i precizno – Švedske farmerske serije

26. decembar 2018.

Kako da isečete drvo bezbedno i precizno – Švedske farmerske serije

Farmer Simeon Fuchs deli svoje bezbedne i dokazane tehnike, koje su koristile stare švedske drvoseče, za seču velikog drveća.

Širom sveta, koriste se različite tehnike obaranja drveća. U Švedskoj, mladi poštuju tradiciju i iskustvo starijih. Ni Simeon nije izuzetak. Baveći se sečom preko deset godina, Simeon pripisuje svoj  način rada, preciznost i profesionalnost starijim drvosečama, koji su ga naučili svemu što mu je bilo potrebno da zna o obaranju drveća.

“Čvrsto verujem u odgovarajuću zaštitnu opremu,” kaže Simeon. Najvažniji aspekt obaranja drveća je znanje i potrebna oprema za zaštitu od povreda, pa čak i smrti. Čak i za iskusne drvoseče, motorna testera je veoma opasna. Iako se tehnike seče mogu menjati, odgovarajuća zaštita glave, ušiju, očiju i tela je ključna pre svake operacije.

Simeon objašnjava da on nosi pantalone i cipele koje motorna testera ne može da preseče, i svetlu jaknu, koja mu omogućava vidljivost u šumi. Suprotno popularnom verovanju, Simeon komentariše kako su izdržljive pantalone i cipele dovoljno udobne i lagane, za kretanje po šumi. Čvrsta kaciga i pojas sa alatkama su takođe veoma važni za drvoseču. Simeonov pojas sadrži mernu traku, klinove i sekiru.

Kako bi posekao drvo, Simeon koristi motornu testeru STIHL MS360. Prvo napravi zasek u drvetu, kojim kontroliše na koju stranu će drvo biti oboreno. Zasek se pravi naspam kolca, zabijenog u zemlji, kako bi se ilustrovao pravac pada.

Ručka motorne testere pomaže Simeonu da izmeri tačno gde seče. “Jedna od najčešćih grešaka, za koje znam da ljudi prave, je kada seku drvo, ne počinju odozdo,” kaže Simeon. Seča drveta visoko od korena, dovodi do gubitka kvalitetne građe.

Nakon zasecanja, Simeon seče oko drveta. Na, otprilike, pola puta ubacuje dva klina, kao vodilice za pravac pada drveta. Kada ih ubaci, nastavlja da seče oko drveta. Zatim, skroz ubaci klinove, povremeno proveravajući da li je drvo nakrivilo. Na kraju, Simeon se udalji, kada drvo počne da pada, i trupac završi tačno pored kolca u zemlji.


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x