Small Log Processing

LINIJA ZA REZANJE TANKIH OBLICA SLP1

PROFITABILNA PRERADA MALIH TRUPACA

Dobijte cijene i info!

SLP linija koristi tankorezne testere na svakoj jedinici u liniji,  radi većeg prinosau odnosu na druge metode obrade. Popularan među proizvođačima paleta, SLP  je specijalizovana mašina sa mogućim najvećim profitom u preradi materijala do 400mm prečnika. 

SLP linija se uspešno koristi u rezanju visokokvalitetnog drveta za palete.  Višenamenska linija koja se može prilagoditi različitim potrebama drvoprerađivača sa svojom konfiguracijom. Pošto se radi o modularnoj liniji, mašine u liniji se mogu prilagoditi rezanju tako, da mogu da odgovaraju različitim zahtevima tržišta. 

SLP linija koristi modularni sistem Wood-Mizera, koristeći elektronske delove, kaiševe i ležajeve kao i ostale mašine,  kako bi se vlasniku omogućilo držanje manje količine zaliha rezervnih delova. 

SLP linija:
• Troškovi su manji nego kod ostalih linija
• Niži troškovi instalacije
• Proizvodi više elemenata sa manje otpada
• Smanjuje potrošnju energije
• Jeftin je za održavanje

SLP 1 Videos

Customer Videos

Specifikacija

Snaga
 TVS-SC2.4L 2 x 11 kW Električna
 HR200 15 kW Električna
 HR500 2 x 11 kW Električna
 HR700 2 x 15 kW Električna
 Napajanje 400V / 50 Hz, 3Ph
Kapacitet rezanja
 Min. Log diameter 100 mm
 Max. Log diameter 400 mm
 Min. Log length 1.2 m
 Max. Log length 2.4-3.6 m
 Min. Cut width 70 mm
 Max. Cut width 250 mm
Karakteristike glave brente&opcije
 Standardna oprema TVS - Dvoglava vertikalna brenta
SVS - Jednoglava vertikalna brenta
HR500 ili HR700 - MultiHead resaw
 Dodatna oprema Utovar: Utovarna rampa,
               Ulazna traka,
               Ulazna traka pod nagibom
Transporteri: Prenosna traka,
                   Sto sa valjcima
Testere ( Dužina & Širina )
 TVS-SC2.4L 4.67 m x 32-38 mm
 HR200 4.01 m x 32-38 mm
 HR500 4.01 m x 32-38 mm
 HR700 4.67 m x 32-38 mm
Sawmill Dimensions & Requirements
 Dužina 28 m
 Širina 8 m
 Visina 2.15 m

SLP1 Layouts

Linija za sečenje tankih trupaca konfiguracija

TVS


TVS (Dvoglava vertikalna mašina) koristi tankorezne testere za efikasno uklanjanje dva okorka sa suprotne strane trupca  do  400mm prečnika. TVS je isplativ, svestran, dizajniran sa visokim performansama i rezultat dugogodišnjeg  rada. TVS dobro radi kao samostalna mašina ili kao integrisana jedinica postojeće proizvodne linije pilana.

čitaj više


V sistem hranjenja  trupcima kroz TVS se vrši pojedinačno. Lanac sa krilcima prenosi trupce. Razmak se može pomerati tako da odgovara standardnoj dužini  trupaca. To je dobra opcija za prave trupce sa standardnom dužinom.

čitaj više


Ovaj sistem hranjenja sa jakim valjcima pruža veću stabilnost trupcima dok se kreću kroz TVS. Trupci se mogu na traci poređati sa malim, ili bez razmaka između njih. Ova opcija je dobra za povećanje produktivnosti kod rezanja pravih i zaobljenih trupaca.  Izlazna traka ima tri opcije rukovanja.

čitaj više


Za kvadrat od drveta koje ima već dve strane spremne za dasku, dostupan je lanac sa čvrstim valjcima. Obično se koristi kada se dve mašine TVS koriste zajedno u proizvodnoj liniji. Još jedna popularna upotreba TVS mašine je krajčenje. Velike ploče se mogu staviti preko TVS mašine i tako krajčiti ili sprovesti višeglavo rezanje.

čitaj više


SVS mašina pojednostavljuje uklanjanje treće strane  trupca u procesu obrade.  Smešten iza TVS mašine u proizvodnoj liniji, SVS priprema trupac za prelazak na prorezivanje. SVS ima maksimalnu širinu rezanja od 300mm. Maksimalna veličina materijala je 400mm širine i 250mm visine.

čitaj više


Idealna za kompanije kojima je potrebna višenamenska mašina, HR500 može da se razvije sa vašim poslom zajedno. Modularni dizajn HR500 vam omogućuje dodavanje od jedne do šest reznih glava, i proizvodnju do šest elemenata i ostatka talpe u jednom prolazu. Za kratke talpe ili materijale do 1.2m dužine su na raspolaganju po želji dvostruki čelični valjci pritiskivači.

čitaj više


EG300 je kombinacija funkcije okrajčivača i višelisnog cirkulara u jednoj mašini. EG300 povećava iskorištenost dasaka i povećava produktivnost pilane za 20-30%.

čitaj više

Rukovanje opremom

Dizajnirana da učini lakšim i efikasnijim utovar reznog materijala sa viljuškara. Takođe povećava kapacitet materijala na traci, što smanjuje rad na utovaru.


Da bi vaša linija isporučivala drvo, potreban je čvrst sistem hranjenja. Naše trake su dizajnirane da su otporne na zahteve rigorozne šumarske industrije.
Masivnom konstrukcijom naše mašine pružaju dug niz godina rada u vrlo zahtevnom okruženju.

 • • Snažan motor i menjač obezbeđuju trajnost 
 • • Lanac za teške uslove rada
 • • Podrška glavne cevi dimenzije 200x100

 


Traka pod nagibom je konstruisana za siguran prenos materijala do operatera, omogućavajući mu, da usmeri pažnju na rezanje i kontinuiranost hranjenja mašine TVS.

 • • Gurač trupaca pomaže u njihovom odvajanju
 • • Prekidač osigurava da  sledeći trupac bude spreman na utovar
 • • Čvrsta konstrukcija  sa jakim motorom za svakodnevno hranjenje  malih i velikih trupaca.

Svaka brenta je drugačija. Zato smo napravili modularnu prenosnu traku. Pstavite krajnji i početni modul, a između postavljate produžetke za koliko imate potrebe. Povećajte i smanjite dužinu transportera ili visinu/nagib transportera prema vašim potrebama.  Kao i ostala oprema, i one su konstruisane da odgovaraju zahtevima prerade. 

Trake pod uglom  – Uklonite stranu trupca da bi lakše mogli izabrati ugao rezanja prilagođen vašim potrebama.

Ravna transportna traka  – Pomera trupac u različitim pravcima sa mogućnošću dodavanja više ekstenzijaprema vašim potrebama.

 • • Visokokvalitetan lanac
 • • Prekidač za kontrolu protoka materijala
 • • Snažan motor i reduktor
 • • Jaka konstrukcija

Jednostavan sto sa valjcima koji se može koristiti bilo gde  u proizvodnoj liniji. Efikasan način povezivanja mašine bez zapošljavanja dodatne radne snage, pomaže u nesmetanom protoku materijala kroz mašine.

SLP INSTALLATIONS AROUND THE WORLD
  Saveti o upotrebi opreme

  Dve WM4000 brente zamenile su četiri brente LT40 i povećale...

  Dve WM4000 brente zamenile su četiri brente LT40 i povećale...

  Češki proizvođač drvne građe povećavao je dvadesetogodišnje razvijanje pilane dodavanjem po jedne LT40 brente, dok nisu došli do tog da imaju potrebu da kupe Wood-Mizer...
  Porodično poduzeće nadograđuje pilanu u Danskoj

  Porodično poduzeće nadograđuje pilanu u Danskoj

  „Kad sam prvi put ušao u pilanarski posao i uspeo ostvariti profit, shvatio sam kako je lako upravljati pbrentom i koliko je to zanimljivo. Nadahnjuje me rad u pilani svaki dan...
  U stolarskoj radionici u Nemačkoj režu ogromne hrastove trupce sa...

  U stolarskoj radionici u Nemačkoj režu ogromne hrastove trupce sa...

  Pre 10 godina su se Heiner Schäfers i Aron Keidel, kao dva ljubitelja drva i prekrasnih proizvoda od drva  upoznali u majstorskoj školi u Nemačkoj, gde su došli do sjajne...