• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Zamena starih brenti modernom opremom u Indoneziji

28. novembar 2019.

Zamena starih brenti modernom opremom u Indoneziji

Rastom cene trupaca  raste i potreba za njihovim većim iskorištenjem, pa je indonežansko preduzeće odlučilo da modernizuje proizvodnju.

Doddik Sulistiono je vlasnik “Citra Fajar Utama” - preduzeća za preradu drveta i izradu nameštaja u centralnom delu Jave u Indoneziji. Osim lokalne ponude, ovo preduzeće svoje proizvode izvozi i u Kinu, Južnu Koreju i Tajvan.

“Prerađujemo sonokeling(indonezijsko drvo) i jati tikovinu u različite proizvode, kao što su ukrasni profili za oblikovanje, materijal za gitare, laminirane ploče i nameštaj.” - priča gospodin Sulistino.


U proizvodnji su koristili tradicionalne ogromne tračne brente za preradu trupaca u građu. Odlučili su da potraže druge mogućnosti i probali Wood-Mizer brentu, kojom su se oduševili. Impresionirani kvalitetom i iskorištenjem materijala, odluka je pala na tri brente – dve Wood-Mizer LX100 i jednu horizontalnu brentu LT15.


“Zašto koristim Wood-Mizer?” - počinje priču gospodin Sulistiono - “Trupci su trenutno prilično skupi,pa se trudimo, da svaki trupac iskoristimo maksimalno. To znači, da dobijemo više materijala sa što manje piljevine, a sem toga imamo potrebu za kvalitetnijim rezom i glatkom površinom drveta. Dakle, Wood-Mizer brente su zaista važan faktor u našem procesu proizvodnje.

Nakon implementiranja  ovih brenti u proces proizvodnje  smo smanjili troškove – posebno troškove proizvodnje. Buduće da postižemo bolji kvalitet, više ne moramo puštati daske dva puta kroz  blanjalicu.” - tvrdi on.Prilikom rezanja koriste Wood-Mizer testere RazorTip, koje su dizajnirane za rezanje tvrdog drva. Gospodin Sulistiono je vrlo zadovoljan njihovim kvalitetom. Po pravilu, jedna testera radi dva sata, pa se menja, naoštri i odmara, a sledeći dan je spremna za ponovno rezanje. Jednom tračnom testerom reže 25-30 kubika drva.


U Indoneziji se pažljivo prati proces gospodarenja šumama i poštuju se prirodni resursi. “Drvo se doprema sa plantaže, kojima upravljaju lokalne i centralne vlasti, koje su uvele održivi program privređivanja šumama – od malih do velikih stabala.”

“Bogati smo šumama” - kaže gospodin Sulistiono - “Ali ih moramo i očuvati.”

Zbog činjenice, da tehnologija uskih tračnih testera  preduzeća Wood-Mizer štedi masu drveta, mnoge Wood-Mizer brente su našle svoj dom u Indoneziji.

“Odlučili smo se za kupovinu još jedne Wood-Mizer brente LX100 i LT15. U budućnosti planiramo kupovinu brente LT40 ili LT70 kako bi povećali našu produktivnost u procesu rezanja trupaca.”


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se