• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Zahvaljujući sušari na solarno napajanje, drvo je zaštićeno od insekata i vode

2. januar 2019.

Zahvaljujući sušari na solarno napajanje, drvo je zaštićeno od insekata i vode

Farmer Nejtan Braun nije više mogao da trpi da mu bube uništavaju građu, koju je ostavio da se suši na vazduhu, pa je odlučio da sagradi solarnu sušaru...

„Solarna sušara će skuvati te male napasti i držati ih podalje od mog drveta,” kaže Nejtan. Dizajn sušare je došao iz grupe besplatnih planova, sa Virginia Tech Univerziteta. Međutim, postavljanje solarne sušare na točkove, koristeći kamp prikolicu je bila Nejtanova ideja. „Hteo sam da mi sušara bude mobilna, kako bih mogao da je pomeram po farmi ili čak na neka druga mesta, gde režem”.

Pomoću Wood-Mizer LT15 brente, sa testerama DoubleHARD, Nejtan je izrezao 1,3m³ drveta, kako bi kompletirao projekat. Kombinacija topole, crvenog hrasta i bora daje sušari estetski izvanredan izgled. Ne samo da je Nejtan uštedeo, jer je projekat uradio sam, nego će u budućnosti i da zarađuje, sušeći drvo, na licu mesta. „Započeo sam ovaj projekat jer sam hteo da proizvodim visokokvalitetnu gotovu građu sa svojom brentom LT15,” kaže Nejtan. Kao pilanar, on zna vrlo dobro da je cena drveta veća, ako je ono dobro osušeno.

„Svako ko vidi sušaru kaže kako izgleda prelepo. Lepota ovog projekta ne bi bila moguća bez moje LT15! Sada, kada je to gotovo, spreman sam da počnem da režem i da sušim građu u mojoj sušari,” kaže Nejtan s osmehom.

Piše Samanta AlexanderName:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se