• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Zašto je dobra seča drveća – Swedish Homestead Series

24. oktobar 2018.

Zašto je dobra seča drveća – Swedish Homestead Series

Kako da upravljate svojom šumom? Simeon Fuchs razmatra prednosti sečenja stabala i svoju filozofiju upravljanja životnom sredinom u odnosu na zapuštanje iste.

Sa preko 18ha guste šume dolazi i velika odgovornost za Simeona i njegovu porodicu. Simeon i njegov brat, uzgajivač drveća, shvataju značaj zaštite životne sredine. Simeon praktikuje dobro održavanje svoje zemlje i s vremena na vreme proučava šumu u potrazi za mestima gde je starije drveće tako gusto naraslo da guši mlado, koje u tim uslovima može da opstane tek nekoliko meseci.

Kako bi rešili problem, Simeon i njegov brat su odlučili da seku visoko, odumrlo drveće, koje zaklanja sunce mlađem. Mlađe drveće je u kratkom roku počelo da raste velikom brzinom, i duže da živi. Drveće koje Simeon seče, eventualno postane đubrivo, koje pomaže šumi i životinjama da rastu i napreduju. “Počeo sam da primećujem kako rastu biljke i cveće, kako nisam nikad ranije,” kaže Simeon.

U ovoj epizodi Swedish Homestead-a, Simeon Fuchs objašnjava kako je dobro održavanje njihove zemlje pozitivno uticalo na prirodu kao i na članove njegove porodice i njihove živote na farmi.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se