• Image 1
  Image 2
  Image 3
  Image 4
  Image 5
  Image 6

ČLANCI

Wood-Mizer stolarska mašina MP360 povećala profit na pilani “Highlands Sawmill”

29. januar 2020.

Wood-Mizer stolarska mašina MP360 povećala profit na pilani “Highlands Sawmill”

Preduzeće “Highlands Sawmill” se nalazi u jednoj od plodnih dolina izvan Hardinga – mesta, u kom se nalaze i ogromne šume za proizvodnju građe  u Južnoj Africi.

Farmu za uzgoj stoke i preduzeće za preradu drveta vodi treća generacija porodice Hogg. Trenutni vlasnik Geoff Hogg je plantažu svog oca proširio šumom od 740 hektara.

Površine na farmi, koje su zasađene borom i eukaliptusom pružaju sirovinu za nameštaj i drvene konstrukcije, hromirane bakrene arsenate (CCA) – tretirane stubove za poljoprivredu i vlakna za proizvodnju papira.

Direktor pilane, g.Gerhard Pretorius tvrdi: “Wood-Mizer tehnologija je pružila okosnicu za znatno unapređenje proizvodnje i rentabilnosti.”

2016-e I 2017-e godine su uspešno pokrenute dve Wood-Mizer linije:

Linija 1 je opremljena brentom Wood-Mizer LT70 Remote sa transporterom i prenosnim stolom do Wood-Mizer okrajčivača EG300 za izradu precizno izrezanog materijala od šest metara i prečnika do 950mm.
Linija 2 je sastavljena od Wood-Mizer dvoglave vertikalne brente TVS i višeglave horizontalne mašine HR700. Ova linija reže male borove trupce od 150 do 250mm u prečniku i dužine  do 4.8m potrebne za proizvodnju nameštaja.Za sušenje materijala se koriste progresivne i pregradne sušare, dok je pomoću Wood-Mizer prateće  opreme omogućeno oštrenje tračnih testera prema potrebnim standardima za sve Wood-Mizer mašine u proizvodnji.

Uvođenjem Wood-Mizer stolarske mašine MP360 u 2018-oj godini je ovo preduzeće povećalo brzinu i tačnost proizvodnje rezane građe u gotove proizvode od drva, kao i dobit preduzeća.

“Imamo stolarsku mašinu koja će nam omogućiti mnogo jeftiniju preradu rezanog materijala u oblikovane proizvode.” - tvrdi g. Gerhard Pretorius.

“Nismo ni razmišljali o prednostima rende, dok se nismo upoznali sa karakteristikama Wood-Mizer mašine MP360.” - priča on - “Cena mašine i četvorostrana obrada je daleko iznad svega što se trenutno može naći na tržištu. Sa njom možemo obraditi rezani materijal i dobiti visokokvalitetne brušene i profilisane delove u jednom prolazu, a samim tim povećati i vrednost građe za oko 200%.”

Čvrst dizajn mašine MP360 omogućava obradu drvene građe sa četiri strane i maksimalnu visinu rendanja/profilisanja od 160mm i maksimalnu širinu rendanja od 360mm. Jednom bočnom obradom se može obraditi materijal visine od 230mm i širine od 510mm.

Četiri motora raspona snage od 3 do 5.5kW sa brzinom pomaka do 3-15m u minuti.“Stručnost i predanost Wood-Mizer podrške čini naša ulaganja isplativijom.”- tvrdi g. Gerhard.

Autor: Etienne Nagel

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se