• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Wood-Mizer proširuje asortiman proizvoda uvođenjem CNC mašina

13. jul 2022.

Wood-Mizer proširuje asortiman proizvoda uvođenjem CNC mašina

Wood-Mizer je razvio naprednu liniju CNC (računarsko numerički upravljanih) mašina za pružanje maksimalnih performansi, preciznosti i potpuno automatske obrade drveta, plastike, kompozita i lakih legura.

Asortiman Wood-Mizer CNC mašina uključuje:

• “CNC5003”, sa 3 i 4-osi, mašina sa vakuumskim stolom
• “CNC5005”, sa 5-osi, mašina sa vakuumskim stolom
• “CNC6003”,  sa 3 i 4-osi, mašina sa vakuumskim stolom
• “CNC6005”,  sa 5-osi mašina s vakuumskim stolom
• “CNC7000”, mašina za grede i trupce, sa 8 osi i  automatskim rukovanjem
• “CNC8000”, mašina za teške grede i trupce, sa 6 osi i automatskim rukovanjem

Wood-Mizerovi CNC mašine dizajnirane su kao vrlo fleksibilne obradne jedinice, koji se mogu opremiti opcijskim dodacima i funkcijama, uključujući niz CNC agregata, CAM softversku kompatibilnost, oscilirajuće glavu noževa, dodatne vakuumske jastučiće i ploče, zaštitne ulaze/ lagane zavese oko mašine, laseri za bolje pozicioniranje materijala i još mnogo toga.

Centri za obradu izrađeni su od komponenti najvišeg kvaliteta u kombinaciji s vodećim numeričkim kontrolerima u industriji.

"Tokom naše istorije, Wood-Mizer je bio predan pružanju najkvalitetnije opreme za obradu trupaca u gotove proizvode od drveta", rekao je Magnus Fransson, menadžer proizvoda Wood-Mizerovih CNC mašina. "Dizajn linije proizvoda Wood-Mizerovih CNC mašina je dokazan od strane kupaca širom sveta više od desetine, a sada je podržan visokokvalitetnom mrežom usluga i podrške koju korisnici očekuju od Wood-Mizera."“CNC5003” jest CNC mašina, prvi je proizvoden u seriji, dizajniran za automatiziranu obradu drveta, plastike, kompozita i lakih legura u umetničkim i zanatskim radionicama, kao I u srednjim i velikim firmama, koje proizvode sofisticirane komponente za izgradnju kuhinja, namještaj, kuća i još mnogo toga.

“CNC5003” temelji se na dizajnu portala s dvostrukim pogonom za stabilnost i preciznost, rotirajućim, 12-pozicijskim automatskim izmjenjivačem alata, koji je montiran na portal za brzu izmenu alata i višezonskim vakuumskim stolom za sigurno i fleksibilno pozicioniranje materijala.
Obradni centar ima snažno elektro vreteno, koje radi uz pomoć digitalnih servo uređaja  i visoke rezolucije za tačnost i minimalne vibracije.
Sve operacije se nadziru s pokretne upravljačke ploče s renomiranim Fanuc kontrolerom za naprednu funkcionalnost i dostupnost delova tokom celog veka trajanja. Osim toga, upravljačka ploča nudi sučelje za PC i CAM softver, te ugrađeni poslužiteljski kontroler.Glava sa 3 ose, koja se brzo i precizno kreće deluje preko velikog vakuumskog stola s više zona, što omogućuje obradu ravnog materijala maksimalnih dimenzija 3000 x 1500 mm. Sto je izgrađen u šest zona s 216 pojedinačnih vakuumskih tačaka kako bi pružio široku paletu postavljanja. Vreteno je opremljeno pouzdanim i visoko efikasnim sistemom za usisavanje otpadaka i time održavanje čistog radnog okruženja.Tehničke specifikacije “CNC5003” CNC mašina:

• Radno područje – 3080 x 1540 x 200 mm
• Dimenzije materijala: 3000 x 1500 mm
• Brzina (x/y/z) – 60 x 30 x 15 m/min
• Motor vretena s izmjenljivim alatima – 11 kW pri 24.000 o/min
• Promena alata – rotirajući vrtuljak s 12 alata
• Vakumska pumpa – 4 kW (ili 5,5 kW)
• Kapacitet vakuumske pumpe – 126 m3/h na 0,9 bara

„Moguće je dodatno povećati produktivnost “CNC5003” sa integriranom opremom za rukovanje materijalom. Mašina se može proširiti modularnim sistemom za utovar i istovar materijala, pretvarajući ga u jedinicu za mašinsku obradu, sposobnu za automatiziranu obradu kompletnih serija materijala, bez korištenja nadzora operatera,” objašnjava Magnus Fransson.“CNC5003” kao i drugi nadolazeći CNC strojevi iz ove linije nadopunjuju asortiman opreme Wood-Mizer dodajući više preciznosti i ponovljivosti procesa završne obrade drvnih proizvoda.

Molimo kontaktirajte Magnusa Franssona, šefa proizvodnje za CNC mašine Wood-Mizer, za više informacija o proizvodu i ponude na [email protected]
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se