• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

2. septembar 2020.

Wood-Mizer predstavlja visokokvalitetnu svestranu stolarsku mašinu MP180

Kompaktna i povoljna stolarska mašina MP180 sa funkcijama 3 u 1 štedi operativne troškove i vreme u procesu proizvodnje građe i  profilisanog drveta za nameštaj.

Svestrana mašina MP180, koju je razvio Wood-Mizer, poseduje jednu horizontalnu rendu i jednu bočnu glodalicu dodatu na donji deo mašine. MP180, jedna od najmanjih mašina iz Wood-Mizer serije, izrađuje pravougaone daske i lajsne u dva prolaza u odnosu  na potrebnih šest ili osam prolaza sa standardnom rendom.



Obrada započinje korišćenjem gornjeg stola za izradu preciznih uglova dve suprotne strane,a  zatim se dve strane obrađuju u donjem delu stola, rendajući dasku do krajnjih dimenzija.



"Iz suve drvne građe možete izrezati bilo koju savijenu dasku pomoću MP180, i dobiti savršeno ravnu dasku" kaže g.Keith Threadgall, drvoseča iz Škotske. "Ako je jedna površina ravna, možete je provući kroz mašinu, i time će suprotna površina postati takođe ravna – paralelna sa prethodnom površinom."

Upotrebom horizontalne rende  i vertikalne glodalice koja služi za profilisanje, mašina MP180 ima tri funkcije – jednostrano rendanje, oblikovanje i bočno profilisanje – bez potrebe za preštelovanjem mašine.





Nekoliko značajnih stvari čine ovu stolarsku mašinu jedinstvenom:

•    Širina rendanja je 410mm – veća od većine konkurentskih mašina na tržištu.

•    Visina daske 260mm.

•    Čvrsto  postolje od livenog čelika smanjuje vibracije mašine i time povećava  preciznost i pouzdanost.

•    Jednostavno podešavanje gornjeg noža za rendanje doprinosi sigurnosti u radu.

•    Horizontalna renda je standardno opremljena sa dve rende, a kako bi se postigla glatkija površina, kao opcija je dostupan valjak sa četiri mesta za noževe.

•    Brzina pomaka je standardno konstantna 6m/min. Za obradu većeg ili tvrdog drveta postoji mogućnost promenljive brzine pomaka od 2 do 12 m/min.

•    Aluminijumski bočni graničnik se može nagnuti do 45 stepeni.







"Čak i kad proizvodite četvorougaonu gredu, ne želite uvek prave uglove", priča gospodin Keith Threadgall. "Sa naginjajućim graničnikom, lagano možete obrađivati drvo pod uglom od 45 stepeni i time skinuti rubove da nisu oštri  i poboljšati estetsku funkciju grede, što povećava vrednost vašeg proizvoda."

Prednost je u tome što materijal možete istovremeno profilisati i rendati. Rezervno bočno vreteno omogućuje jednostavnu zamenu noževa za profilisanje i u dva prolaza izrađujete profilisane daske.



Mašina MP180 se sastoji od dva odvojena pogonska motora – jednog za horizontalnu gornju rendu i jednog za bočno glodalo. Motori se mogu pojedinačno pokrenuti, u zavisnosti od potrebe – tako se omogućava ušteda troškova električne energije tokom rada.

"To je u skladu sa Wood-Mizer principima  korišćenja uskih tračnih testera kako bi se uštedelo na čeliku, potrošnji energije i otpadom drveta. Ako ne pokrećete sve motore istovremeno, smanjujete i troškove održavanja, uključujući noževe, tračne testere, klinasto remenje i ležajeve." - zaključuje Radoslaw Adamkiewicz, rukovodilac Wood-Mizer proizvodnje.

Ova jedinstvena kombinacija svestranosti i kvaliteta uz pristupačnu cenu čini MP180 pravim izborom za stolare, koji žele imati jednu mašinu umesto tri, kako bi uštedeli na operativnim troškovima, proizvodnom prostoru i vremenu.











* * *
Wood-Mizer je od 1982. godine stekao reputaciju vodećeg svetskog proizvođača opreme za primarnu preradu drveta zbog inovativnih proizvoda za drvoprerađivače. Od šume do finalnog proizvoda, Wood-Mizer nudi široku liniju opreme, koja uključuje mobilne i industrijske brente uskih tračnih testera, opremu za rezanje sa širokim tračnim testerama, okrajčivače, stolarske mašine i profilirke, opremu za rukovanje drvetom, tračne testere za rezanje drva, za početnike kao i za profesionalce u celom svetu.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se