• Image 1
  Image 2
  Image 3
  Image 4
  Image 5
  Image 6

ČLANCI

Wood-Mizer predstavlja “MS300” kružnu stonu testeru za preciznu obradu drveta

19. septembar 2022.

Wood-Mizer predstavlja “MS300” kružnu stonu testeru za preciznu obradu drveta

Stona kružna testera “MS300” praktičan je alat za obradu drveta, kako u maloj amaterskoj radionici tako i u profesionalnom drvoprerađivačkom preduzeću. To je kompaktna i pouzdana mašina, proizvedena od kvalitetnih materijala i opremljena kliznim stolom za povećanje preciznosti rezanja. Sa kružnom stonom testerom “MS300” možete izrađivati razne proizvode od drveta, kao što su proizvodi za unutrašnju obradu, komponente nameštaja, podne ploče, lepljene ploče, letvice i još mnogo toga.

MS300 je opremljen  radnim stolom od livenog čelika i širokim kliznim stolom za pomeranje materijala pri rezanju sa visokom preciznošću. Čvrsta baza od livenog čelika osigurava stabilnost i prigušivanje vibracija. Klizni sto radi na čeličnim kugličnim ležajevima za glatko i jednostavno pomeranje materijala.“MS300” može izrezati drvene elemente pod uglom od 90 stepeni i maksimalnom visinom od 100 mm. Pod uglom od 45 stepeni, maksimalna debljina materijala smanjuje se na 65 mm.

Za proširenje radne površine za pomak materijala, klizni sto  možete povećati sa bočnom policom dimenzija 500 mm x 360 mm, a radni sto učiniti dužim za 520 mm. Dodatno, “MS300” može biti opremljen sa još jednim nastavkom radnog stola od 900 mm x 440 mm, koji pomaže pri  rezanju većih materijala.

Stona kružna testera ima dve vodilice za udobno rukovanje materijalom tokom  rezanja. Paralelna ograda s dugmetom za mikropodešavanje služi za precizna merenja do 0,1 mm, a klizna ograda služi za podešavanje stepena rezanja sa obe strane stola. “SUVA” štitnik kružne testere koji se može pomerati za podešavanje gore/dole i bočno, osigurava sigurnost operatera tokom rezanja.

Stona kružna testera ima standardni elektromotor od 3 kW i  kružnu testeru dimenzije 315 mm. Preporučujemo korišćenje Wood-Mizer kružnih testera koje možete izabrati iz Wood-Mizer kataloga ALATA, prema specifikaciji obrađenog materijala. Uz brzinu rotacije kružne testere od 4500 o/min, završna obrada površine konačnog proizvoda je glatka i estetska.
MS300 ima dva otvora za izbacivanje piljevine – prvi prečnika 100 mm i drugi, ispod “SUVA” štitnika kružne testere, prečnika 50 mm. Otvori za izbacivanje piljevine omogućuju održavanje čistoće radnog mesta. Kako bi izbacivanje piljevine bilo što učinkovitije, preporučujemo korišćenje Wood-Mizerovog sistema za izbacivanje.

Jedan od najkorisnijih dodataka za “MS300” stonu kružnu testeru je stezaljka za blokiranje i brzo otpuštanje materijala prema kliznom stolu, kako bi se sprečilo slučajno pomeranje materijala.
Glavne osobine:
     1. Ugao rezanja može se podesiti između 0-45 stepena
     2. Paralelna ograda-vodilica podesiva sa preciznošću od 0,1 mm
     3. Vodilica sa podešavanjem ugla može se postaviti na obe strane stola
     4. Štitnik «SUVA» za list kružne testere
     5. Stabilan klizni sto dužine 1400 mm
     6. Radni sto od livenog čelika za povećanu preciznost rada i prigušivanje vibracija
     7. Bočna polica za dodatnu radnu površinu na kliznom stolu

Za više informacija obratite se lokalnom predstavniku Wood-Mizera.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se