• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Wood-Mizer predstavlja inovativna rešenja u pilanskoj obradi drva na sajmu LIGNA 2023

6. april 2023.

Wood-Mizer predstavlja inovativna rešenja u pilanskoj obradi drva na sajmu LIGNA 2023

Wood-Mizer se sprema predstaviti svoje najnovije brente i mašine za obradu drva na sajmu LIGNA 2023, mnogim kupcima, uključujući velike i srednje pilanare, mala poduzeća, poljoprivrednike, i hobiste.

Godine pandemije bez izložbi, bile su vreme intenzivnog rada za Wood-Mizerovu grupu za istraživanje i razvoj, što je rezultiralo nizom novih mašina, rješenja za poboljšanje ukupne upotrebljivosti mašina i povećanje efikasnosti obrade drveta. Sada je vreme da ove inovacije predstavimo javnosti tokom najvećeg evropskog sajma drvne industrije, LIGNA 2023, od 15. do 19. maja u Hannoveru, Nemačka.Na otvorenom prostoru FG (štand K44), Wood-Mizer će izložiti “LX i LT” seriju  u radu i celu liniju “EG” okrajčivača, počevši od malog “EG100” i popularnog “EG300” okrajčivača/višelisnog cirkulara. Nova opcija “WIDE” glave za rezanje trupaca velikog prečnika će biti pokazana na brentama “LT20 WIDE” i “LT15 WIDE”. Najpopularnija evropska brenta “LT15” sa segmentiranim postoljem, bit će prikazana u mobilnoj verziji. Dve brente “LT15” radit će na sajmu LIGNA 2023, uključujući jednu brentu sa potpuno novom inovacijom, kakvu pilanska industrija još nije videla! Najmanja brenta Wood-Mizer “LX50”, dizajnirana za vlasnike kuća i hobiste, bit će prikazana u dve verzije. Osim toga, bit će tu i novih mašina za obradu piljenica – brenta za široke piljenice “LX250”, koja može izrezati masivne piljenice do “138” cm širine i “MB200 SlabMizer” koji efikasno obrađuje i ravna piljenice do 142 cm širine uz minimalan rad. Poznate brente “LT40” i “LT70” u verzijama #WIDE”, takođe će biti izložene na štandu Wood-Mizera.
Odgovarajući na potrebe visokoefikasnih prerađivača drveta, Wood-Mizer će predstaviti dve vrste industrijskih linija za rezanje. Prva linija je dizajnirana za obradu velikog volumena drva i temelji se na dobro poznatoj industrijskoj brenti“WB2000”, koristeći tračnu testeru širine 50-75 mm. Na LIGNA 2023, brenta “WB2000”  će biti opremljena novom vrhunskom upravljačkom stanicom, sistemom za utovar trupaca i transport materijala, a na kraju linije, koja se po prvi put izlaže, “MR200”, industrijski višelisni cirkular sa dve osovine sa do 12 kružnih oštrica na svakoj osovini, sposobna za raspiljivanje drva do 200 mm debljine.Druga Wood-Mizerova industrijska linija za rezanje u na sajmu LIGNA 2023 dizajnirana je za preradu trupaca u paletne elemente i drugu drvnu građu. Mašine u toj liniji su dvostruka vertikalna  “TVS HEAVY DUTY” sa novom kontrolnom stanicom, platformom za utovar trupaca, opremom za sortiranje materijala, industrijskom horizontalnom dvoglavom raspiljivačicom “HR700” i snažnim okrajčivačem “EG800” za obradu piljneica.

Obe Wood-Mizerove industrijske linije odlična su rešenja sa visokim nivoom mehanizacije, automatizacije i sinhronizovanog rada mašina i transportera, čime se osigurava nesmetan rad linija.

U posebnom prostoru, posvećenom industrijskim izlagačima (hala 25, štand E06), Wood-Mizer će također predstaviti svoje najnovije, najnaprednije rešenje za teške uslove rada za pilansku industriju – “EA3000 Transverse Edger”, deo Wood-Mizerovog sistema. To će biti  izvrsna prilika za posetioce, da istraže temu “pilanskih linija po narudžbi”.

Wood-Mizerov štand u hali 13 (štand E08), predstaviti će seriju kompaktnih i svestranih mašina za stolare i tesare. Uz dobro poznate rende, profilirke i glodala/debljače, kao što su “MP160”, “MP180”, “MP200”, “MP220” i “MP360”, novi strojevi za obradu drva, uključujući četverostranu blanjalicu/mašina za profiliranje “MP280” i testeru za piljenice “MS750” bit će izloženi. Osim toga, Wood-Mizer će na “LIGNA 2023”i prvi put izložiti “CNC5003”, mašinu za automatiziranu obradu drva, plastike, kompozita i lakih legura.Bilo da planirate izgraditi novo poduzeće za rezanje trupaca, modernizovati postojeću radionicu za obradu drvveta, pokrenuti mobilno rezanje ili se posvetiti novom hobiju sa obradom drveta, pozivamo vas da posetite štandove Wood-Mizera u LIGNA-i u Hannoveru od 15. do 19. maja. Wood-Mizer nudi najširi izbor rešenja za rezanje i obradu drveta, koja odgovaraju vašim potrebama, planovima, uslovima i proračunu.Wood-Mizer, osnovan je 1982. godine u SAD-u, vodeći je svetski proizvođač brenti te mašina i alata za obradu drveta. Kroz svoju istorijuWood-Mizer je proizveo više od 100.000 brenti koje danas rade u više od 100 zemalja širom sveta. Mnogi prodajni predstavnici Wood-Mizera planiraju prisustvovati LIGNA-i u Hannoveru, tako da su šanse da ćete sresti zaposlene Wood-Mizera iz vaše zemlje koji govore vaš jezik. Vidimo se uskoro!

Pogledajte Wood-Mizer video reportažu s prethodne LIGNA izložbe 2019.***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se