• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Wood-Mizer Europe završava 2021. godinu i pravi planove za budućnost

29. decembar 2021.

Wood-Mizer Europe završava 2021. godinu i pravi planove za budućnost

Kad se godina bliži kraju, vreme je da sumiramo njnee ključne trenutke i izradimo plan za sledeću godinu. U razgovoru s direktorom prodaje Wood-Mizera, Krzysztofom Kropidłowskim, osvrnućemo se na događaje iz 2021 re proveriti stanje drvne industrije i pogledati plan firme za narednu godinu.

2021 je još jedna godina, koja je značajno određena razvojem pandemije. Upkos izazovima, ovo je bila dobra godina za drvnu industriju. Tržište potrošača pokazuje rastuću potražnju za sirovinama i proizvodima od drveta, kao što su građevinsko drvo, palete i nameštaj. Potrošači postaju svesni špediterske inflacije i odlučuju se za renoviranje stanova, izgradnju kuća ili ulaganja u razne nekretnine. Očajnički žele zameniti novac za robu široke potrošnje. „Što pre potrošite novac i završite svoj projekat, manje ćete biti pogođeni smanjenjem vrednosti novca“, objašnjava Krzysztof Kropidłowski.Wood-Mizer nije direktni proizvođač u industriji namještaja, već značajan dobavljač mašina za ovu industriju. „Mi proizvodimo mašine i opremu koja je neophodna našim kupcima. Trenutno vreme koriste za proširenje svojih radionica, nadogradnju proizvodnih linija, implementaciju novih rešenja. Oni sada ulažu, kako bi osigurali bolju budućnost za svoje poslovanje,” priznaje Krzysztof Kropidłowski.

To rezultira dužim rokovima isporuke za Wood-Mizer proizvode: rokovi isporuke su duži, zbog povećane potražnje za industrijskim mašinama za izradu finalnih proizvoda od drveta.

Očekuje se da će 2022. godina biti uspešna, ali s druge strane, izazovna. Količina drveta na raspolaganju sledeće godine za industriju i sistemska smanjenja na aukcijama izazivaju veliku nesigurnost među investitorima. „Ima mnogo narudžbi, a privreda i dalje dobro ide, ali inflacija jede profitabilnost. Proizvodne firme u drvnoj industriji postavi će svoj plan rada na temelju dostupnosti materijala. To će uticati na odluku o proširenju firme ili zapošljavanju novih radnika”, ističe Krzysztof Kropidłowski. „Iduća godina biće zanimljiva, ali puna izazova. Biće to još jedan izbor firmi, a danas je teško reći, koliko će se njih nositi s novom ekonomskom realnošću.Za Wood-Mizer, početak sledeće godine izgleda optimistično, s obzirom na broj narudžbi kupaca koje čekaju na proizvodnju. To ipak nije dobra viest za kupce, jer je vreme čekanja na mašine postalo duže nego inače. Kao jedna od retkih firmi u regionu, Wood-Mizer može biti ponosan što je proširio svoju infrastrukturu novim proizvodnim pogonom u aprilu 2021. Kao rezultat toga, Wood-Mizer je stvorio nekoliko desetina radnih mesta i povećao svoju proizvodnju, istraživanje i razvoj. „Iako svetska industrija pati od nestašice sirovina, naša se firma vrlo dobro snašla u ovoj situaciji. Naša strategija planiranja pokazala se vrlo ispravnom, jer u sledeću godinu ulazimo s izvrsnim prodajnim rezultatima iz 2021. i dugim popisom narudžbi kupaca za 2022. godinu,” kaže Krzysztof Kropidłowski.Nova proizvodna i kancelarijska hala i više unutrašnjeg rasta

Wood-Mizer se raduje proširenju svoje infrastrukture 2022. godine izgradnjom još jedne proizvodne i skladišne hale i zapošljavanjem novih radnika u različitim odeljcima. Ukupna površina novog pogona iznosit će 10 000 m2, od čega oko 3 000 m2 za moderno skladište sa pet utovarnih rampi, regalima visokog skladišnog prostora i automatizovanim sistemom nosača. U novoj hali biće dovoljno prostora za proizvodnju trakastih testera i odljenje za istraživanje i razvoj.

Wood-Mizer takođe ulaže u širenje na lokalna tržišta na drugim kontinentima. U Aziji, Okeaniji i Africi Wood-Mizer otvara nove kancelarije, koji će pomoći firmi da dopre do lokalnih kupaca, stvori priliku za rast i ponudi im adekvatnu korisničku uslugu. „Moramo uzeti u obzir nove klimatske programe i ekološka ograničenja koja će imati za cilj suzbijanje prekomerne i nezakonite seče šuma. Istodobno će se pojaviti više sirovog drveta lokalno, a manje globalno, otvarajući potražnju za preradom drva na tim tržištima. Lokalni investitori će verojatno tražiti horizontalnu brentu za kupovinu, a u budućnosti možda i druge mašine iz Wood-Mizer ponude”, objašnjava Krzysztof Kropidłowski. „Wood-Mizer će nastaviti otvarati nove kancelarije zastupnika i tme rasti. Ići ćemo na mesta na koja još niko nije išao!”Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se