• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

UNAPREĐENJE PRODAJE UZ WOOD-MIZER MAŠINE

7. jul 2020.

UNAPREĐENJE PRODAJE UZ WOOD-MIZER MAŠINE

U malom selu u Moravičkom okrugu, Donji Branetići, živi sa porodicom Branko Ivanović, drvoprerađivač, vlasnik preduzeća V&S. Pored svog domaćinstva je izgradio pilanu, gde zapošljava desetak radnika iz mesta.

“U mlađim danima sam bio zaposlen u društvenom preduzeću, bio sam zadovoljan. No, vremenom sam poželeo da se osamostalim, te sam odlučio da zaplovim trgovinskim vodama, pa sam postao predstavnik za prodaju IMT traktora, i u tome bio veoma uspešan.” - priča Branko, pokazujući primerak traktora, koji i sad koristi u preduzeću.

Prijatelj ga je nagovorio da se oproba u drvoprerađivačkom poslu.

“Nakon dosta razmišljanja i analiziranja, 1998. godine sam doneo odluku da otvorim pilanu. U okolini nema nijedne, i mi smo maltene na vrhu planine, ali me to nije obeshrabrilo u mojoj odluci. U početku je bilo malo teže da nađem svoje mesto na tržištu obrade drveta, ali je vreme pokazalo, da nisam doneo pogrešnu odluku.”

Zaposlio je komšije iz sela i okolnih mesta, obezbedio im je stalnu zaradu, te tako doprineo i tome, da ovi ljudi ostanu u selu, pa pored posla u pilani obrađuju svoju zemlju i održavaju imanje sa svojim porodicama.

Preduzeće V&S na čelu sa gospodinom Ivanovićem svoju proizvodnju bazira na izradi paleta za poznate i velike kupce. Palete proizvodi za hladnjače, fabrike boja i premaza kao i za fabrike građevinskog materijala.“Posla ima tokom čitave godine. Svojim kamionima transportujem robu, to mi olakšava organizaciju čitave proizvodnje. No, ipak sam došao do tačke, kada sam shvatio da moram osavremeniti mašine, kako bi bio u korak sa zahtevima tržišta. Radim sa starijim mašinama, koje proiziskuju više vremena u proizvodnji, a prvenstveno nisu bezbedne za operatere. Nakon posete Wood-Mizer predstavnika, koji mi je ukazao na prednosti Wood-Mizer mašine u odnosu na moje, najpre sam se odlučio za kupovinu mašine za izradu paletnih elemenata sa jednom glavom - HR115“.Branko je pomoću Wood-Mizer HR115 mašine povećao proizvodnju, postali su produktivniji, te je doneo odluku da zaokruži čitav proces proizvodnje palete novim mašinama, kako ne bi dolazilo do “uskog grla” u proizvodnji.

“Sa mašinom HR115 rezanje je postalo lakše, jer je kod ove mašine rezna glava stacionarna, a kroz nju prolazi materijal, koji se kreće pomoću gumenih transportera. Mašina reže veoma precizno, jer materijal pritiskaju valjci odozgo. Radnici i ja smo bili jako zadovoljni radom nove HR115, te stoga sam se odlučio i za horizontalnu brentu LT20B i oštrilicu, koju sam kupio ove godine. Sad mogu reći da sam čitav proces zaokružio, unapredio proizvodnju i da su mi i radnici bezbedniji.”

Horizontalna brenta LT20B je praktična, jer rukovanje trupcima može biti ručno zbog niskog postolja, što nama i odgovara. Stabla se pričvršćuju za postolje pomoću stezača, a izrezan materijal se takođe skida ručno.
“Izabere se potrebna debljina rezanja, glava se automatski namešta na tu visinu, i bez dodatnih nameštanja se lako reže trupac. Predrezač nam puno znači, jer ne moramo čistiti sekirom koru drveta, kao što smo do sada to činili. On nam pomaže u čišćenju kore trupca, a u velikoj meri produžava vek trajanja testere.” tvrdi g-din Ivanović. “A oštrilica sa razmetačem obezbeđuje nesmetan rad uz kvalitetne Wood-Mizer testere, koje koristimo za našu proizvodnju.”
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se