• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Stolarska radionica specijalizovana za izradu drvenih stubova za mostove i znakova za pešačke staze

12. februar 2020.

Stolarska radionica specijalizovana za izradu drvenih stubova za mostove i znakova za pešačke staze

“Brampton Woodworks” je engleska stolarska radionica koja je specijalizovana za izradu drvenih stubova – podnožja za mostove i znakove za pešačke staze. Radili su na zanimljivim projektima kao što su “Pešačka staza Hadrijanov zid”, staza od obale dužine 84 kilometara, koja prati poznati zid, koji su Rimljani sagradili pod carem Hadrijanom u vremenu od 122-128 godine, a vijugala je kroz rimska naselja i utvrde duž puta.Takođe su isporučili znakove i mostove za obalni put Cumbria, stazu dugu 185 kilometara koja prolazi pored litica crvenog peščanika. Zahvaljujući drvenim znakovima i mostovima, namernici su u mogućnosti da istražuju idiličnu englesku prirodu.

U poslednje vreme broj narudžbina lokalnih vlasti je bila sve veća, pa se stvorila potreba za kupovinom nove brente, koja bi povećala kapacitet i produktivnost. Nakon temeljnih istraživanja su se odlučili za novu Wood-Mizer mašinu LX450. “Otkrili smo da nam model LX450 nudi veći kapacitet, a možemo rezati i veće trupce,” kaže Robert Jeffrey, vlasnik preduzeća Brampton Woodworks.Model LX450 je lansiran 2017. godine, nudi veći kapacitet rezanja od tradicionalnih brenti sa dvostrukim šinama. Reže trupce do 91.5cm prečnika. Robustan je sa “XFRAME”okvirom, koja se kreće po duplim čeličnim šinama i drži čvrsto glavu brente.

“Sviđa nam se ideja o dvostrukim šinama i  stabilnosti glave”, kaže Robert.Otkad su uveli ovu brentu u proces proizvodnje, troškovi su se znatno smanjili. “Manje oštrimo i razmećemo testere. Trošak nabavke testere se nije promenio, ali je činjenica, da ove testere traju duže – samim tim su i troškovi manji”, tvrdi Robert.

Brenta LX450 je takođe poboljšao iskorištenje trupaca.

“Sekli smo od pet do šest milimetara deblje daske, kako bismo bili sigurni da možemo skinuti dva do tri milimetra po površini i dobiti traženu dimenziju. Sada režemo deblje dva milimetra i jedan rendanjem skidamo sa daske. Dakle smanjili smo vreme proizvodnje i otpad.”

Robert je veoma zadovoljan funkcionalnošću mašine. “Trudimo se da svaki trupac maksimalno iskoristimo. Ovo postižem stalnim menjanjem programa rezanja.”

Raduje se što će još više proširiti posao svojom novom opremom. Takođe želi preporučiti brentu LX450 i drugima. “Ukoliko obrađujete veće trupce, sa modelom LX450 ne možete pogrešiti”, tvrdi on.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se