• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Proizvodnja ružinog drveta sa brentom Wood-Mizer LT20 u Indoneziji

29. jun 2022.

Proizvodnja ružinog drveta sa brentom Wood-Mizer LT20 u Indoneziji

Indonezijska firma pili egzotično tvrdo drvo, kako bi povećala prodaju u Kini i Japanu. Firma zapošljava 150 radnika i povećala je profit otkako je kupila “Wood-Mizer LT20”.

“Moj je otac osnovao firmu 1991. godine. Upravo sam je preuzeo pre dve godine,” kaže gospodin Kennedy, vlasnik firme. Njegova firma je pre prerađivala ratan, ali se kasnije više usresredila na indonezijsko ružino drvo i drvo bagrema - dva egzotična tvrda drveta, koja je vrlo teško rezati. "U jednom danu morali biste promeniti dve ili tri tračne testere", objašnjava Kennedy.Kennedyjeva brenta “LT20” s Wood-Mizerovim tračnim testerama pomaže u obavljanju posla. Kennedy objašnjava: “Dobra stvar kod Wood-Mizera je to, što je rezanje precizno, a tračna testera tanka, tako da dobijate najviše iz debla. Trudimo se maksimalno smanjiti otpad. Sa Wood-Mizerom proizvodimo daske debljine 3,3 cm, čime se štedi otprilike polovina otpada u poređenju sa običnom motornom testerom.”Wood-Mizerova “LT20” je fleksibilna brenta koja ispiljuje trupce prečnika do 80 cm i dužine 4,8-8,4 m. Za Kennedyja je “LT20” bila je  pristupačno rešenje za njegov mali posao sa drvetom. Brenta ima ručno rukovanjem trupcima. Kad se odlučivao za brentu koju je želeo kupiti, Kennedy je odabrao Wood-Mizer , koja mu daje potrebnu preciznost piljenja, zbog važnosti za tačnost, pri piljenju njegovog skupog drva.
“Kad trupac dođe”, kaže Kennedy, “ocjenjujemo ga. Nakon pregleda i procjenjivanja stavljamo ga na brentu na rezanje. Nakon rezanja, šaljemo piljenice na blanjanje, da budu glatke i ujednačene. Tada okrajčimo kako bi piljenica bila ravna, a zatim je profilišemo. Nakon toga ga stavljamo na paletu i pripremamo za izvoz.”
Kineski i japanski proizvođači nameštaja cene Kennedyjeve proizvode zbog preciznosti i kvalitete drveta, za koji on garantuje. „Poseban užitak dobijate ako vidite kako se pili vrlo lep komad drveta“ - kaže Kennedy - i možete videti strukturu površine na njemu. a kada volite svoj proizvod, to vas čini sretnim.”


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se