• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Pregled Wood-Mizerove opreme za obradu drveta

1. oktobar 2020.

Pregled Wood-Mizerove opreme za obradu drveta

Wood-Mizer nudi niz opreme za obradu drva za oblikovanje, rendiranje, spajanje, debljane i rezanje na željene dimenzije.

Paleta Wood-Mizerove  opreme za obradu drveta uključuje:

     • Četverostrane  rende/profilirke MP260, MP360 i MP365
     • MP180 dvostrana modelator/glodalo
     • MP200 dvostrana glodalica/profilirka
     • MP160 blanjalica / debljača
     • MF130 profilirka sa vertikalnim vretenom
     • MS300 stona testeraSve Wood-Mizer glodalice imaju slične karakteristike:

MALE POVRŠINE ZA POSTAVLJANJE. Wood-Mizerova oprema može se instalirati u malim radionicama sa ograničenim prostorom. Pametni dizajn je omogućio jednostavno postavljanje točka po želji za prevoz ili korištenje viličara za pomicanje mašine unutar radionice.

KOMBINOVANJE NEKOLIKO FUNKCIJA U JEDNOJ MAŠINI. Wood-Mizerove rende/profilirke nude povećanu funkcionalnost i mogu zamijeniti 2 ili 3 odvojene mašine za oblikovanje, rendanje, debljanje i spajanje svih obradaka na jednoj mašini.
     
PRIHVATLJIVE CENE. Cene opreme čine Wood-Mizerove alate za obradu drveta pametnim izborom za kućne i hobi radionice.
     
VISOKA UČINKOVITOST.  Visoka učinkovitost u kombinaciji s pristupačnom cenom čine  Wood-Mizerovu opremu za obradu drveta najboljim rješenjem za mala i srednja poduzeća, poljoprivredna gazdinstva, proizvođače nameštaja, proizvođače prozora i vrata i još mnogo toga.Četverostrane rende/ glodala

Wood-Mizerova oprema za obradu drveta uključuje tri modela četverostranih rendi sa 4 glodala - MP260ECO, MP260PRO, MP360 i jedan model četverostrane glodalice sa pet glodala MP365.Sve četverostrane rende su svestrane, jednostavne za upotrebu i kompaktne.

•    Sve četverostrane rende/glodalice za ravnanje površina zaistaa su svestrane, jednostavne za upotrebu i kompaktne.
•    Dve gornje i donje vodoravne glave mogu se opremiti sa  noževima za rendanje ili profiliranje ili obe glave sa noževima za rendanje i profiliranje, omogućujući istovremeno izradu visokokvalitetnih gotovih obradaka u jednom prolazu.•    Standardna bočna vretena od 30 mm mogu primit rezna glodala različitih konfiguracija - 50 mm, 90 mm, 120 mm, visina 150 mm s 2, 3 ili 4 utora za noževe. Slično horizontalnim reznim glavama, bočni rezači mogu istovremeno vršiti rendanje i profiliranje ili sa oba noža glodanje ili profiliranje istovremeno.
•    Svako glodalo pokreće zasebni motor - 3 kW ili 4 kW, ovisno o modelu stroja. Svaki se motor može uključiti odvojeno, omogućavajući manju potrošnju energije i manje održavanja.
•    Svaka četverostrana renda može biti opremljena promjenjivim brzinama rada kako bi se postigla naj-kvaliteta namještaja s mekim, tvrdim ili čak egzotičnim tvrdim drvetom.
•    Wood-Mizer četverostrana renda može se brzo podesiti za bilo koji zadatak. Visina i širina glodanja se namešta sa ergonomskom ručicom, štitnicima, odstojnicima ili pločicama za podešavanje koje se isporučuju sa mašinom.
•    Sve mašine za obradu drveta isporučuju se delimično unapred sastavljeni s noževima za rendanje u svakoj reznoj glavi.
•    Otvori za čišćenje prašine i blanjevine iznad svake rezne glave osiguravaju da se oko vretena ne nakuplja blanjevina i da je mašina čista. Svaki obradak izlazi u savršenom stanju.
Specifikacije za rezanje Wood-Mizer MP360 blanjalica:
1. Gornja horizontalna glava renda do širine 510 mm
2. Donja horizontalna glava renda širine do 410 mm
3. Lijeva bočna glava renda visine do 160 mm
4. Glava rende s desne strane do visine od 160 mm

Wood-Mizer MP365 četverostrana četverostrana glodalica ima jedno univerzalno vreteno koje se može naginjati do 270 stepeni, omogućavajući izradu ekskluzivnih profila, koristeći različite alate za rezanje - četkanje, starenje ili dodatne profile u jednom prolazu. Peto vreteno može se podesiti tako, da se okreće na 3000, 6000, 9000 ili opcionalno 14000 okr / min.

Dvostrana renda

Wood-Mizer dvostrane rende MP180 i MP200 imaju dve rezne glave - jednu vodoravnu i drugu vertikalnu. Možete poravnati i debljati piljevinu širine do 410 mm. Vertikalno bočno glodalo nalazi se s desne strane donjeg stola i može biti opremljen noževima za rendanje ili prifiliranje. Veliki otvori za uklanjanje piljevine i prašine iznad svakog rezača spriječavaju nakupljanje piljevine, što omogućuje savršenu površinu svake strane. Svako se rende pokreće zasebnim motorom I koji može se uključiti po potrebii. Po želji, može se ugraditi promenjiva brzina rada da bi proizvodnja bila učinkovitija i postigla bolja završna obrada površine, pri radu s velikim površinama tvrdog drva.


Specifikacije za rezanje Wood-Mizer MP180 i MP200:
1. Gornja horizontalna glava renda širine do 410 mm
2. Lijeva bočna glava renda do visine 100 mm

Ravnalica / debljača MP160, učinkovito radi sa jednom valjkom za noževe postavljenim između dva stola od livenog gvožđa - gornjeg stola za rendanje piljenice i donjeg stola za precizno debljanje. Nisu potrebne promene na mašini za prebacivanje između dveju funkcija; to čini bez zaustavljanja glodala o valjka za izvlačenje. Obrada započinje korištenjem gornjeg stola za rendanje-ravnjanje obe strane daske kako bi bile savršeno ravne i pod točno preciznim uglom. Zatim se daska ručno premešta na donji stol radi postizavanja, da su obje strane paralelne i jednake debljine do krajnjih dimenzija.

MF130 sa vertikalnim vretenima i kružna stona testera MS300

MF130 je dizajnirana za stolare i tesare, koji rade po narudžbama I račličitim projektima, te nudi najviše fleksibilnosti s jednim multifunkcijskim vertikalnim vretenom, koji se naginje do 270 stepeni. Može biti opremljen različitim alatima za rendanje i glodanje, koji rade na 3000, 6000, 9000 ili opcionalno na 14000 okr / min:
    • Glava za standardno profiliranje ili po mjeri
    • Kružna testera za stolariju ili tesare
    • Čelične četke za “starenje-grebanje” materijala i isticanje teksture
    • Za uklinjavanje, pero i utor, rendanje i ostala glodanja za naručene profile i otvoreStona kružna testera MS300, kao i ostale mašine Wood-Mizera za obradu drveta, nude veliku sigurnost, uklanjanje piljevine i prašine i svestranost prilikom rada, te zauzimaju malu površinu, tako da odgovara prostorno malim radionicama.

MF130 i MS300 imaju aluminijumski klizni sto i ograde za jednostavnu upotrebu i funkcionalnost. Delovi od livenog gvožđa pružaju veliko prigušivanje vibraciju svojom težinom i otpornost na deformacije.Da biste saznali više o cenama, dostupnosti ili bilo kojim drugim aspektima Wood-Mizerovih mašina za obradu drveta, molimo kontaktirajte svog lokalnog predstavnika Wood-Mizera.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se