• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Mobilna brenta pomaže mušterijama da uštede novac za transport trupaca

10. februar 2021.

Mobilna brenta pomaže mušterijama da uštede novac za transport trupaca

“Više nam nije potreban traktor da izvlačimo trupce iz šume ili kamion da transportujemo gotove daske na adresu mušterije”, kažu braća Geronaco, vlasnici mobine brente, iz Italije.

Mali grad Valdobiadene, koji se nalazi u podnožju italijanskih Alpa, je dom braće Geronaco, Serđa i Bruna. Oni su otkrili jedinstvenu priliku za posao: rad na mobilnoj brenti, da se pomogne onima kojima je potrebno da se reže drvo u nepristupačnim planinskim predelima.“Rođeni smo i odrasli okruženi trupcima, daskama i sa mnogo piljevine”, kaže Bruno ponosno, prisećajući se kakvu je strast njegov otac uneo u porodicu kada je u pitanju posao rezanja drveta. Ali Bruno priznaje da je ovaj posao “u izumiranju”. Velike pilane se obično zatvaraju. Porodične farme, mali proizvođači nameštaja i pojedinci koji su nekad radili sa lokalnim drvetom, nisu više u mogućnosti da nastave sa radom, jer nemaju pristup brenti. “Tako se rodila naša ideja”, kaže Bruno. “Domaći pilanski posao”.San braće Geronaco je postao realnost kupovinom Wood-Mizer LT40, hidraulične mobilne brente sa dizel motorom. “Prvi put smo je videli na sajmu i to je bila ljubav na prvi pogled”, objašnjava Serđo. “Zahvaljujući toj brenti, mi možemo da idemo direktno na mesta gde su isečeni trupci i tamo da odradimo naš posao: dođemo sa brentom LT40, zagrejemo motor u roku od nekoliko minuta, i počinjemo sa radom”.“Na ovaj način”, nastavlja Serđo, “eliminišemo problem transporta i pomažemo našim mušterijama da uštede novac. Više nam nije potreban traktor da izvlačimo trupce iz šume ili kamion za prevoz gotovih dasaka na adresu klijenta”.


LT40 ima dve prednosti koje braća Geronaco koriste za precizan rez. Prva je elektronski Setwork, koji omogućava korisniku da podesi precizne mere dasaka, koje se seku, bez provere skale sa merama za svaku dasku.“Sa Wood-Mizer Setworkom, možemo biti veoma precizni”, kaže Bruno. “ Mi režemo lamele, daske 7mm debljine. Znači, isečete jednu dasku, vratite glavu, i kada ste spremni da režete ponovo, već je izmereno za sledeći rez. Jednostavno je i veoma brzo”.

Drugo, Bruno i Serđo koriste specifična Wood-Mizer sečiva, u zavisnosti od toga koje drvo se seče. “Wood-Mizer pravi svoja sečiva”, kaže Serđo. “Za svaku vrstu drveta ima neka testera, od mekšeg do tvrdog i žilavijeg drveta. Možemo da se oslonimo na ove testere koje uvek naprave najbolje rezove”.

Svestranost brente LT40 je omogućila braći Geronaco da stvore profitabilne veze sa drugim lokalnim obrađivačima drveta, pogotovo sa onima koji od starih kuća prerađuju građevinski materijal i daju mu ponovo život.

“Pre godinu dana”, priseća se Serđo, “Uspeli smo da preradimo neke predivne stare drvene grede sa farme Val Venosta, zahvaljujući našoj LT40. Mi smo ih izrezali na licu mesta i druga firma ih je obradila. Od tad, drvo je korišćeno za podove, nameštaj i šarmantnu brvnaru”.

Autor: Martina Valentini, ItalijaName:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se