• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Linija za rezanje TITAN u poljskom poduzeću MEBLOHIT

24. avgust 2020.

Linija za rezanje TITAN u poljskom poduzeću MEBLOHIT

Zahvaljujući Wood-Mizer-ovoj liniji “TITAN” poljski proizvođač paleta povećao je produktivnost i zadržao je isti broj zaposlenih.

MEBLOHIT je poljska firma koja vec godinama proizvodi , to je vrlo izazovna industrija u kojoj je efikasnost proizvodnje ključni faktor, koji vodi do uspeha.Gospodin Jan Zawada, vlasnik, tokom godina postao je stručnjak za povećanje efikasnosti proizvodnje.

“U početku smo koristili brentu sa kružnom testerom, ali efikasnost nije bila dovoljno visoka, pa smo kupili našu prvu uskotračnu brentu a zatim još jednu, kako bismo povećali produktivnost", kaže Jan Zawada.S vremenom je postalo jasno, da je potrebno održavati korak s tržištem, a ne zaostajati za konkurentima, te su bila potrebna su dalja ulaganja. S obzirom na status poljskog tržišta rada, jedan od prioriteta bio je povećanje produktivnosti bez zapošljavanja dodatnih zaposlenih.

"Danas je vrlo teško zaposliti nove radnike, tako da je jedno od glavnih očekivanja bilo povećanje efikasnosti proizvodnje bez povećanja broja zaposlenih", kaže on. "I tako smo odlučili kupiti liniju “TITAN” firme Wood-Mizer."Svaka linija Wood-Mizer “TITAN” postavlja se raznim rešenjima za rukovanje mašinama i materijalima kako bi se zadovoljile potrebe svakog kupca na najbolji mogući način. Linija “TITAN” g. Zawade, sastoji se od TV6000 dvotračne vertikalne brente s pneumatskim ulaskom trupca za skidanje okoraka (1), MR3000 višelisnog cirkulara (2), horizontalnom brentom HR500, sa ulaznim transporterom (3), prenosnim stolom (4), platforme za pilanara (5) i transportne trake za skupljanje piljevine (6) koja ide duž cele linije.

Ovakav sastav linije za rezanje omogućava efikasniju obradu trupaca malog prečnika i efikasnije da se iskoristi sam trupac.

"Režemo  uglavnom borove i smrekove trupce, dužine 2,5 metra, i prečnika 15-45 cm. Raspored pilanskih mašina u liniji, koji je Wood-Mizer dizajnirao za nas, pokazao se savršenim za naše zadatke", kaže Zawada.

Čak i početkom početne faze probnog rada, gospodin Zawada je već video poboljšanja. Ranije su rezali oko 60 m3 trupaca u jednoj osmosatnoj smeni. Do sada, to se povećalo za 1,5 puta, do 90 m3 po smeni.

"S linijom “TITAN” značajno smo povećali eikasnost bez dodatnih radnika. To je za nas bilo vrlo važno", kaže on.

Iako je zadovoljan, kako se njihova produktivnost poboljšala, gospodin Zawada već sada razmišlja o sljedećim investicijama - nadopunjavajući ovu liniju s drugim raspijivačicama i proširenim sastavom sortiranja. "Sledeće godine nameravamo dodati još mašina Wood-Mizer. Prema mojim proračunima , to će nam omogućiti povećanje produktivnosti do 120 m3 drva u jednoj smeni s istim brojem zaposlenih", kaže on.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se