• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

18. avgust 2020.

Linija “TITAN” od Wood-Mizer-a

Razmišljate o efikasnosti? Pročitajte karakteristike i prednosti “TITANA”-a.



TITAN je industrijska oprema za rezanje industrijske građe koja ima veilko iskorištenje sirovine, jednostavnog dizajna, jeftine rezne alate  koji mogu obrađivati drvo bez sortiranja i skidanja. Wood-Mizer-ove industrijske linije dokazale su svoj uspeh u ograničenom prostoru radionica uz malu potrošnju energije. Postoje neke od ključnih prednosti opreme TITAN koja omogućava stvaranje profita i značajno poboljšava efikasnost rezanja velikih količina.

Wood-Mizerov industrijski tim pruža razvoj linija za rezanje po meri i potrebi  svuda po svetu. Projekti za obradu velikih količina pilnaks građe mogu se brzo sastaviti, zahvaljujući timovima globalnog iskustva u dizajniranju, proizvodnji i ugradnji na lokacijama kupca.



Prednost 1. Povećani prečnik trupaca - do 45 cm

TITAN linija može obraditi trupce prečnika do 45 cm, u odnosu na maksimalne grančice od 35 cm kod konkurencije. Trupci većeg prečnika su jeftiniji i iz jednog trupce može se proizvesti više piljene građe. Menadžeri pilana uvek bi trebali tražiti načine za smanjenje troškova proizvodnje. TITAN linija omogućuje obradu većih i, dakle, jeftinijih trupaca.

Prednost 2. Nema razvrstavanja trupaca


TITAN linija može obraditi trupce bez prethodnog razvrstavanja s prečnikom od 15 do 45 cm.  Nema dodatnih ulaganja, nema troškova za energiju i osoblje koja razvrstava te bez opreme za sortiranje, a nema potrebe ni za dodatnim prostorom na kojem bi stajala linija za razvrstavanje.

Prednost 3. Nema stovarišta za trupce

Zbog izostanka opreme za razvrstavanje trupaca, sustav za utovar trupaca linije TITAN dizajniran je za rad bez stovarišta trupaca. Dok linija TITAN može prerađivati do 120 m3 drva u smeni od osam sati, dnevna dostava trupaca trebala bi biti 4 teretna vozila po 30 m3. Kamion koji dolazi svaka 2 sata može se istovariti direktno u utovarnu rampu pilane na koju može spremiti do 60 m3 trupaca.

Prednost 4. Nije potreban predrezač

Dokazujući velike uštede u razvrstavanju, skladištenju i proizvodnom prostoru, TITAN linija može obraditi trupce sa korom. To se izravno odnosi na uštedu troškova rada i energije, kao i na cenu same linije.



Koje pilane su mogu uključiti u “TITAN” liniju?

Linija “TITAN” može se sastaviti u različitim konfiguracijama i može sadržavati vertikalne dvostruke pilane, horizontalnu raspiljivačicu,okrajčivač, višelisnu paralicu i sastav za prenos obradaka. Pilane za širokog tračnu testeru koriste tračne testere širine 75-150 mm.

Wood-Mizer stalno poboljšava “TITAN” liniju u cilju učinkovitosti i rasta, povećavajući brzinu rezanja, smanjujući troškove rada i čineći mašine „pametnijima“ - optimizirajući hidraulične sastave i snage motore. kako bi smanjili troškove opreme i rada, bez narušavanja njene funkcionalnosti.



Karakteristike opreme “TITAN”

Evo nekoliko primera linija “TITAN”:

• Industrijske horizontalne brente HR4000 i HR6000 proizvode se u verziji sa jednom ili dve tračne testere i omogućuju prilagođavanje velikom brzinom dimenzijama piljevine u roku od 0,3 sekunde, korištenjem električnog servo-motora. Ove mašine mogu izrezati više od 20 obradaka drva u minuti (zavisno o dužini) brzinom do 40 m / min. Brente koriste široke tračne testere od 100 ili 150 mm sa razmetnutim zubima ili sa zubima sa Stellitom.



• Industrijski EG800 višelisni okrajčivač je standardno opremljen sa 4 kružne testere s mogućnošću ugradnje dodatnih testera. Pomoću 4 kružne testere EG800 može obrađivati drvo debljine do 40 mm brzinom do 60 m / min ili izrezati grede debljine do 100 mm sporijom brzinom . EG800 ima promenjivu brzinu ulaza i EG800 se može isporučivati s 30kW, 37kW, 45kW ili 55kW motorima.



• Vizuelno optimizovani sastavi skeniranja mogu se primeniti za povećanje prinosa i kvalitete drveta. Wood-Mizer TITAN EA3000 okrajčivač koristi naprednu tehnologiju skeniranja fotoaparatom, kako bi se postigla visoka preciznost i malo otpada prilikom krajčenja komada. Čitav postupak obrade je automatizovan - od uvlačenja komada  do skeniranja i rezanja. Može obraditi i do 20 komada u minuti.



Svaka Wood-Mizerova  “TITAN“ linija dizajnirana je tako da zadovolji specifične potrebe kupca na optimalan način. Ova linija  “TITAN“ instalirana u poljskoj fabrici za obradu drveta, uključuje TV6000 vertikalnu Brentu s dvostrukom tračnom testerom s pneumatskim okretačam trupaca (1); MR3000 višelisnu paralicu s stolom za centralno rezanje  (2); HR500 horizontalnu Brentu, sto za trupce (3); Stola za razvrstavanje trupaca (4); Postolje brente (5) i sastav za otsisavanje piljevine (6), za celu liniju.



Ako modernizujete pilanu ili nameravate izraditi modernu pilansku liniju iz početka, obratite se sektoru za prodaju industrijske opreme firme TITAN, gospodinu Adamu Kubijaku ([email protected]) za dodatne informacije.




Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se