• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Kako prorediti šumu i napraviti ogrevno drvo

28. jun 2018.

Kako prorediti šumu i napraviti ogrevno drvo

Simeon Fuchs i njegov brat – Švedski farmeri – pričaju o tome šta rade sa svojim šumama, po kojim principima proređuju šumu i kako prave ogrevno drvo iz obrađenih trupaca breze.

Simeon i njegov brat su odgovorni za adekvatno korišćenje 45 ari porodične šume. Njihov posao porodici donosi prihode od prodaje drveta proizvođačima papira. Kao dodatak, braća obezbeđuju ogrevno drvo za grejanje njihovog doma tokom zime.

U ovoj seriji snimaka, braća seku drveće za dalju proizvodnju ogrevnog drveta. Prema Simeonu, najbolje ogrevno drvo je od lokalne breze, koja se lako cepa na hidrauličnom cepaču. Ogrevno drvo breze gori dobro i dugo; ovo je veoma važan nusproizvod u procesu iskorišćenja šume. Braća uklanjaju tanka stabla breze, kako bi oslobodili prostor za rast borova iz nižeg nivoa šume. Naravno, oni brinu o povećanju biodiverziteta, uključujući i insekte, čije prisustvo čini šumu zdravijom.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se