• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Kako odabrati list tračne testere

21. april 2021.

Kako odabrati list tračne testere

Sa stotinama kombinacija zasnovanih na profilu i materijalu, svaki zub tračne testere Wood-Mizera, precizno je postavljen pomoću kompjuterski upravljane opreme i potpuno profilisanog  vrha od vrha do vrha zuba, pomoću super abrazivnog brušenja, kako bi se osigurale najkvalitetnije performanse lista tračne testere. Izrađene u Europi, sve tračne testere Wood-Mizera, proveravaju se testovima kvaliteta više od 100 ispitivanja i pregleda - od odabira sirovina do konačnog rezanja. Kompatibilni s više vrsta i modela brenti, možete računati na brente Wood-Mizera i tračne testere za rezanje sa nenadmašivim kvalitetom, tačnosti i performansa.

Wood-Mizer proizvodi listove tračnih testera prilagođene dužine na meru.

Profili zuba Wood-Mizera

Wood-Mizer proizvodi testere sa nekoliko profila zuba, kako bi postigao najbolje rezultate u rezanju različitih vrsta drveta.

     • 4/32 Ovaj je profil namijenjen za rezanje vrlo tvrdog ili smrznutog drveta, poput bagrema, bukve, hrasta, graba i jasena. Ove tračne testere zimi neverojatno dobro rade na industrijskim brentama.
     • 7/34, 7/39 i 7/47 Ovi profili zuba preporučuju se za tvrdo drvo i najbolje rade s motorima iznad 18 kW / 25KS.
     • 9/29 Ovaj je profil dizajniran za rezanje smrznutog, delimično smrznutog ili tvrdog drveta velike gustoće, poput bagrema, hrasta, graba i jasena.
     • 10/30 Ovo je najpopularniji i svestrani profil zuba firme Wood-Mizer. Tračne testere jednako dobro režu meko, srednje tvrdo i tvrdo drvo, na primer breza, bukva, javor, lipa, bor i topola.
     • 13/29 Profil zuba razvijen je posebno za sveže oboreno, meko drvo koje često ima heterogenu strukturu, poput bora ili smreke.
•    Profil zuba “Vortex” Wood-Mizer razvio je jedinstveni profil zuba nazvan “Vortex®”. “Vortex” je nova generacija specijalizovanih tračnih testera koje mogu ispiliti drvo i istodobno uklanjati piljevinu iz reza, što rezultira čistom površinom drva, važnom za fabrike paleta visoke proizvodnje. Čišćenje paleta od piljevine zasebna je operacija koja se često obavlja ručno. S “Vortex” profilom zuba tračne testere ovaj  postupak čišćenja može smanjiti, olakšati ili čak eliminisati iz postupka, što rezultira smanjenim operativnim troškovima.Materijal tračnih testera Wood-Mizer

Pored profila, nosivi materijal tračne testere je još jedna od važnosti prilikom odabira najboljeg lista  za vaš rad. Wood-Mizer nudi nekoliko materijala za tračne testere na bazi legura, RC tvrdoće i još mnogo toga.

Listovi testera “RazorTIP”
RazorTIP Stellite® tračna testera vrlo dobro deluje kada su vam potrebna duža vremena rada, izvrsna snaga protiv habanja i višestruka ponovna brušenja za tropsko rezanje tvrdog i čak mekog drveta. Proizvedene su od „visokolegiranog“ čelika sa Stellite® postavljenim zubom, tračne testere RazorTIP Stellite® imaju visoku karakteristiku protiv habanja. koje se podudara sa standardnim i teškim piljenjem, duže od ostalih tračnih testera od visoke legure ili ugljenika.
     • Održava se tehnologijom brušenja CBN
     • Zubi su otporniji na otupljivanje od visokolegiranihListovi testera “BiMETAL”

“BiMETAL” tračna testera je izrađena od dve vrste čelika: legiranog čelika za materijal nosača i čelika velike brzine HSS, za vrh zuba. U proizvodnom procesu vrh zuba u obliku žice  spaja se s nosačem laserskim zavarivanjem, a u kasnijim fazama oblikuje se u pravi profil. Uobičajeno se koriste za primarno raspiljivanje u pokretnim ili industrijskim pilanskim pogonima. Tračne testere “BiMETAL” drže izoštreni vrh do tri puta duže od tračnih testera  od ugljenog čelika i mogu se više puta izoštriti CBN brusevima. Listovi testera “BiMETAL” nude duži vek oštrine pri rezanju od većine tračnih testera iz ugljenog čelika i visokolegurisanih testera, a dizajnirane su za proizvodna pilanska okruženja.
•    Održava se tehnologijom brušenja CBN
•    Dostupne vrste oštrica uključuju BiMETAL Standard/BiMETAL Extreme, BiMETAL Standard Hard/BiMETAL Extreme Hard.Listovi testera “MaxFLEX”
“MaxFLEX” je univerzalna tračna testera vrhunskog kvaliteta za rezanje i ponovno piljenje u okruženjima u kojima je potreban ultimativni vek savijanja. S vrhunskim visokolegurisanim čelikom za maksimalnu savitljivost i vek trajanja, tračne testere “MaxFLEX” prvenstveno se koriste u prenosnim i industrijskim pilanskim postrojenjima. Ipak, možete ih koristiti i u programima ponovnog raspiljivanja.
     • Održava se tehnologijom brušenja CBN
     • Tvrdoća materijala podseća na “DoubleHARD”Listovi testera “DoubleHARD”
Originalni materijal tračne testere “DoubleHARD”, proizveden je od visokolegurisanog čelika i dizajniran je za pokretno i industrijsko pilansko postrojenje. Kombinacijom tvrđeg visokolegurisanog čelika i indukciono kaljenih vrhova zuba, DoubleHARD tračne testere daju dvostruko veću žilavost i dvostruko duži vek oštrine i trajanja u poređenju sa standardnim ugljenim tračnim testerama, a mogu se nekoliko puta ponovno naoštriti pomoću brusa tipa CBN. Listovi testere “DoubleHARD” trajne su višenamenske tračne testere za rezanje mekog, tvrdog, čvornatog i smrznutog drveta.
     • Tvrđi od "ugljenog čelika"
     • Čvrst materijal bez krhotina
     • Izdržljiva tračna testera čak i s višestrukim ponovnim izoštravanjemListovi tračnih testera “SilverTIP”

SilverTIP tračne testere izrađene su od ugljeničnog čelika za opruge, kako bi osigurali visoku fleksibilnost i trajnost. Mogu se koristiti i na prenosnim i na industrijskim pilanama, a pogodne su i za vodoravne raspiljivačice. Ugljeni čelik se najčešče koristi u rezanju uskim tračnim testerama i može se ponovno izoštravati CBN brusevim, ali ne toliko često kao oštrica izrađena od tvrđeg visokolegurisanog čelika poput “DoubleHARD”  testera. Listovi testere “SilverTIP” idealni su za ekonomično rezanje, primarno i sekundarno raspiljivanje, kao i za pilanska okruženja za rezanje velikih količina.
     • Mekši od "visokolegurisanog čelika"

Listovi testera  “StartCUT”
Wood-Mizer predstavio je seriju tipa tračnih testera “StartCUT” kao najjeftinije tračne testere za pilane i raspiljivačice u svojoj ponudi tračnih testera. Tračne testere “StartCUT” izrađene su od ugljenog čelika za opruge s inducirano kaljenim zubima koji su razmetnuti i naoštreni. Za one pilanare koji daju prednost ceni, “StartCUT” tračna testera je pravi izbor kao jeftina tračna testera od  svetski poznatog proizvođača.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se