• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

4. april 2018.

Interesantan projekat iz SAD-a: Rustična garaža za Ford Auto Muzej

Američki Ford Auto Klub je sagradio muzej u obliku drvene garaže iz vremena ranog 20. veka.

Veruje se da je Model T američkog automobila Ford, koji je Ford Motor Kompanija proizvodila od 1908. do 1927. godine “postavio svet na točkove”. Ovo je prvi putnički auto u svetu koji  je postao dostupan “običnim” Amerikancima: u vreme njegove pojave, početna cena je bila oko 850$ i za nekoliko godina se smanjila na 350$. Ovo je bilo omogućeno zahvaljujući inovativnom pristupu Henrija Forda proizvodnji koja se bazira na serijskoj liniji sklapanja na traci. Ukupno, više od 15 miliona automobila Ford T je proizvedeno.

U leto 2017. godine, oko 5000 posetilaca – mnogi od njih sa restauriranim autima Ford T – došli su na veliko otvaranje muzeja i edukacionog centra koji se nalazi u ... rustičnoj drvenoj garaži koja izgleda kao da je na retro fotografiji!

Dan Conder, jedan od članova Ford T Kluba i vlasnik Wood-Mizer brente, govori kako je muzej sagrađen.

“Kada je odlučeno da se gradi garaža, gde ljudi svih doba mogu naučiti kako se voze, popravljaju i restauriraju stari automobili, pomislili smo: šta ako bismo sagradili rustičnu drvenu garažu, koja izgleda kao iz ranih 1900-tih, kako bismo stvorili autentičan osećaj tih vremena?”

“Istraživali smo kako bi garaža trebalo da izgleda, da bi se obezbedilo autentično iskustvo i odlučili smo da koristimo jasen za konstrukciju”, objašnjava Dan. Volontirao je režući trupce na svojoj Wood-Mizer LT40 brenti, i praveći građu za izgradnju garaže.

Projekat je potrajao oko godinu dana, sa nekoliko volontera, koji su pomagali u rezanju i transportovanju građe, postavljanju te građe u konstrukciji zidova, i radili sve potrebne zadatke kako bi se napravili izgled i osećaj garaže, koja je mogla biti sagrađena u slavnim danima Modela T.

Danas, Američki garažni edukacioni centar Fordovog Modela T (Model T Ford Club of America's Vintage Garage Education Center) zaista izgleda kao da je na staroj fotografiji iz ranih 1900-tih. Zidovi su prekriveni starinskim alatom i posetioci dolaze iz svih krajeva zemlje da nauče nešto o nasleđu koje predstavlja Model T.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se