• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Dodajte modelator/rende svojoj pilani i obezbedite sebi pristup većem tržištu

16. januar 2019.

Dodajte modelator/rende svojoj pilani i obezbedite sebi pristup većem tržištu

Od rezanja trupaca do oblikovanja građe i pravljenja gotovih podova – jedan Škotlanđanin može to sve sa Wood-Mizer opremom.

Odmah izvan Edinburga, u Škotskoj, Sendi Kruk se povukao iz posla održavanja šuma kako bi provodio više vremena radeći ono u čemu zaista uživa – pretvaranje građe u gotove proizvode. Sa svojim kompletom brenti i novim modelatorom MP360, može sve sam da radi.

Sendi je 17 godina vodio uspešan posao održavanja šuma u Škotskoj. Sada je završio sa tim i počeo je sebi da gradi kuću među zelenim brdima, zapadno od Edinburga.

“Radio sam na svakojakim mašinama – šumskim grtalicama, drobilicama, mlinovima...ali kada sam došao u određene godine, birokratska “papirologija” je počela da me zamara”, kroz smeh kaže Sendi, prisećajući se dana kada se bavio svojim starim poslom. “Bilo je zaista previše i prestao sam da uživam u tom poslu. I tako sam prodao većinu svoje opreme i umesto toga kupio brente i fokusirao se da radim nešto u čemu uživam”.

Sendi poseduje mobilnu brentu LT40 i stacionarnu industrijsku brentu WM1000.

“WM1000 je za rezanje velikih trupaca, za pravljenje ploča za stolove i nameštaja. A LT40, mobilnom brentom se koristim za uslužna rezanja”, kaže Sendi. “A nedavno sam kupio i modelator MP360 iz Wood-Mizer-a”

MP360 oblikuje sve četiri strane dasaka u jednom prolazu – što je veoma bitan korak u pravljenju gotovih proizvoda iz grubo rezane građe. Ova mogućnost da renda i oblikuje drvo je Sendiju ispočetka nedostajala u radionici.

“Počeo sam da pravim stolove i imao sam klijente kojima je bila potrebna lamperija i slično. Potražio sam naokolo i istraživao na internetu i MP360 je pokrila sve moje zahteve”.

Jedan od glavnih razloga koji su privukli Sendija da kupi MP360 je lakoća rukovanja i fleksibilnost za rad na različitim projektima oblikovanja u različitim količinama.

“Ne želim da provedem pola dana podešavajući mašinu da bih sekao pola sata. Sa MP360, u jednom  minutu mogu da oblikujem velike grede i već u sledećem mogu da pravim lamperiju. Zamena noževa je posao koji se uradi za manje od deset minuta. Lakoća rukovanja i kompaktnost čine MP360 veoma jednostavnom mašinom”.

Sada, sa svojim modelatorom, koji ima svoje mesto u njegovoj radionici, Sendi može da se izbori sa svim zahtevima svojih klijenata.

“Klijenti mi dođu u dvorište i izaberu trupac. Ja sam ih sve lično oborio, tako da znam priču svakog. Stavim trupac na WM1000 i isečem na talpe. Zatim ih prerežem na LT40 i na kraju puštam na modelatoru u one oblike, koje klijent želi. Imajući sve to na jednom mestu i uz MP360, obezbedio sam sebi ulaz na mnogo veće tržište. Obaram drveće  pravim gotove proizvode”.

“Takođe, izgradiću kuću, koju ću sam da dizajniram. Sve će biti od drveta – stolovi, lajsne, ograde, stepenice. Imam puno bresta, tako da će podovi biti od toga. Moja kuća će biti apsolutno jedinstvena”.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se