• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

12. septembar 2018.

Britanski inženjer je iskoristio LT40 za tranformaciju svoje karijere

Sa Wood-Mizer brentom LT40, Pol Grejndžer je napravio put od prodavca otpadnog drveta preko eBay-a do suštinskog učesnika u restauraciji luksuznog ruralnog htela, vrednoj više miliona funti.

Pol Grejndžer je inženjer u srcu. Nebitno da li je u pitanju restauracija motocikala, popravka poljoprivrednih mašina ili izgradnja krovova sa drvenim ramovima, u svakom poslu može da se pronađe. Oko za detalje i zdrava doza strasti za stolariju pomogli su mu da razvije posao celim Severnim Jorkširom.

“Na koledž sam išao za inženjerskog tehničara, ali mi je to dosadilo, tako da sam napustio i počeo da radim kao inženjer poljoprivrednih mašina. Radio sam na Case mašinama i učestvovao sam u trkama motociklovima, pre nego što sam se obreo u šumarskom zanatu, gde sam i danas”, kaže Pol.

Kako mu se nije sviđalo to što dosta drveta, koje izvuče iz šume, propadne, Pol je od prijatelja pozajmio Wood-Mizer brentu LT40.

“Počeo sam da pravim hrastove grede i prodavao sam ih na eBay-u. Lokalni građevinci i firme su počeli da kupuju od mene i tako se posao razvijao”.

Nakon 20 godina, srž posla se nije promenila, ali kvantitet i raznolikost svakako jesu.

Jedan značajan trenutak, koji je doprineo uspehu, bio je kada je Pol preuzeo prvi posao, koji je uradio u Midlton Lodžu. Džordžijsko imanje, koje se proteže na 200 hektara, Pol je tokom proteklih sedam godina obnovio i proširio, kako bi se stvorila luksuzna banja, hotel i svečana sala. Vlasnik imanja, Džejms Alison, zatražio je od Pola da izgradi veliki letnjikovac, koji bi se mogao koristiti za ceremonije sklapanja braka.

“Počeo sam sa letnjikovcem, kada je Džejms tražio da uradim i neke nosače na glavnoj zgradi i u napuštenim stajama. Uradili smo neke prepravke i obnove na jednom krilu i kada smo došli do drugog krila, videli smo da su nosači truli. Predložio sam da napravimo devet novih nosača od mekog drveta, kao što su prvobitni bili. Pronašli smo drvo za posao u blizini mesta radova, sa mnogo stogodišnjeg državnog ariša, koji je sada deo zgrade, koja će biti tu i narednih sto godina, tako da je to jedna lepa priča”.

Zanatstvo i kvalitet su imali glavne uloge u Polovom uspehu. Prepoznao je značaj njegove brente, u tome što je bio u mogućnosti da napravi šta god klijent želi.

“Bez Wood-Mizera bih bio izgubljen. Trebalo je dosta godina, dok nisam došao u posed svoje LT40, ali je vredelo svaku paru. LT40 radi šta god poželim. Mobilna je i hidraulična, ali ću verovatno kupiti još i neki modelator/rende, kako bih mogao da uradim još više”.

Na osnovu članka Bena Pikea, Eve Communications
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se