• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Brenta LT40 omogućuje proizvodnju paleta italijanskog proizvođača đubriva

24. april 2023.

Brenta LT40 omogućuje proizvodnju paleta italijanskog proizvođača đubriva

Talijansko preduzeće za proizvodnju đubriva instalirala je brentu Wood-Mizer LT40 za proizvodnju paleta koje odgovaraju njihovim specifičnim zahtevima, ne shvatajući isprva različite načine, na koje će ova brenta pružiti mogućnosti za dalji rast njihove dobiti.

Bilo intuicijom ili jednostavno kao prava reakcija na nedavne ekonomske poteškoće, preduzeće za proizvodnju đubriva smeštena u podnožju srednje talijanske pokrajine, pokazuje važnost pravih ulaganja kako bi se iskoristile prilike i rešili problemi.
“Agrilazio” Srl, specijalizovana je za proizvodnju poljoprivrednih đubriva u rasutom stanju. Anna i Guido De Guidi vode preduzeće, koje je pre mnogo godina osnovao njihov otac Sergio i koje je preraslo u porodično preduzeće.

Đubrivo se transportuje u velikim industrijskim vrećama, ali njihove palete  nisu bile dovoljno jake da izdrže tu težinu. To je postalo ozbiljno pitanje, budući da su se komercijalno dostupne palete neprestano lomile i ometale produktivnost preduzeća, te stvarale probleme kupcima."Često smo morali ručno praviti novu paletu", priseća se Anna. "Time se izgubilo puno vremena, ugrozilo naše poslovanje, a posebno je uticalo na naš ugled, jer su se kupci žalili na česte probleme s paletama."

Pre nekoliko godina, rešenje za njihov problem ukazalo se Anninom bratu Guidu, za koga ona kaže da je najstrastveniji borac u poboljšanju produktivnost poslovanja i pronalaženju boljih načina za obavljanje poslova. Njegova je ideja bila da sami počnu proizvoditi palete prema svojim specifikacijama.Nakon što su pokrenuli vlastitu proizvodnju paleta, to se ubrzo pokazalo kao izvrsna ideja. Ne samo da im se pružilo rešenje  poslovne potrebe, već su se takođe ukazali novi načini za uštedu novca i stvorili su se novi putevi za prodaju paleta lokalnim preduzećima.

"Počeli smo kupovati trupce iz obližnjih šuma Monti Cimini", kaže Anna. „Sa brentom “LT40” mogli smo iseći drva, tačno onoliko, koliko nam je potrebno. Ubrzo su se druga preduzeća počela raspitivati da li bismo mi proizvodili palete za njih,  jer su želeli kvalitetnije palete.” Dakle, osim poboljšanja postojećeg poslovanja “Agrilazija”, pilana je otvorila vrata novim mogućnostima zarade.

Ubrzo su dodali Wood-Mizerov višelisni cirkular  “EG300” za efikasniju proizvodnju elemenata za palete i pretvaranje viška drva u sečku.

"To nam je omogućilo prenamenu starog drva", kaže Anna. Koru bora prodaju lokalnim rasadnicima koji je koriste u svojim voćnjacima, kako bi zakiselili tlo i sprečili rast korova. Ostatak njihovog čipsa pretvaraju u pelete za grejanje domova."Možda se ne čini kao velika ušteda", objašnjava Anna. „Ali optimizacija svakog resursa i smanjenje bilo kakvog otpada iz poslovanja  ključno je za opstanak konkurentnosti. Pretpostavimo da će potražnja  sve više rasti, i naša će zarada samim tim nastaviti sa  rastom. U tom slučaju, razmotrićemo nabavku brente “LT70” kako bismo zadovoljili rastuće zahteve.”Još jedna značajna pobeda za «Agrilazio» je povećanje trgovine i saradnje s drugim lokalnim preduzećima.

"Svakog dana smo u kontaktu sa prijateljima i dobijamo nove kontakte iz drugih obližnjih gradova, koji su sada postali naše najbolje reference da nam dovedu nove poslove za našu paletaru", priča Anna. "Iako naš posao može biti izazovan, naši odnosi sa ljudima ga olakšavaju i pomažu nam da se osećamo sigurni i da ćemo na kraju meseca moći platiti naše divne radnike koji rade za nas dan za danom!"U svom malom gradu, Anna i Guido uživaju u prednostima raznovrsnosti – a sve zbog potrebe da se pronađe rešenje za nezadovoljavajuće palete. Njihov uspeh ne samo da poboljšava situaciju, već donosi i dodatne neočekivane koristi.

***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se