• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Naša istorija

1982 god. Wood-Mizer je skromno započeo  – u garaži u Indiani, u Americi. Donald Laskowski i Daniel Tekulve su došli do ideje efikasnijeg načina  rezanja, tankim rezom u drvopreradi. Oni su stvorili nešto novo i otvorili su prostor za nove mogućnosti. Odjednom je bilo ko mogao rezati drvo lako i ekonomično, i započela je revolucija proizvodnje drvne galanterije u celom svetu.

U fabrici, koju su izgradili u Indianopolisu, za pet godina su proizveli 2500 brenti. Povoljna cena pilane  je uspeh koji će preokrenuti shvatanja potencijalnih korisnika, a postići uspeh kod svakog pojedinca!


Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982

Industrija mobilnih pilana je rasla i kupci su zahtevali brente sa visokim  kapacitetom. Wood-Mizer je odgovorio lansiranjem super serije 1997 god. Sledeća brenta je bila LT15 – najmanja u ponudi Wood-Mizer-a.

1990.god., poljski preduzetnik je prepoznao mogućnosti, i uveo Wood-Mizer proizvode  i u Evropu. Naše Evropsko sedište je smešteno u Kolo, u Poljskoj radi snabdevanja Evropskog, Afričkog i Azijskog  tržišta. Kompanija se razvijala jer sve više ljudi se upoznavalo sa konceptom tehnologije tankoreznih brenti.

Danas je Wood-Mizer Industries dinamična i moderna međunarodna kompanija.  Evropa, Azija i Afrika se snabdevaju iz Evropskog centra. Vođena ISO 9001:2008 standardima, moderna fabrika zapošljava  preko 300 radnika. 2007 god. završen je novi objekat od 2400m2 namenjen za dodatne linije proizvodnje testera, i radi oslobađanja prostora u hali za proizvodnju pilanske linije.

2012-2013 god., završene su dve nove zgrade, dodajući još 4200m2 proizvodnog i poslovnog prostora. Izgrađeni su veći proizvodni prostor, servisni centar i radionica.

Wood-Mizer Europe new production hall 2014

Wood-Mizer servisni centri su u rastu, sa predstavnicima u više od 100 zemalja. Tokom više od tridesetogodišnjeg rada širom sveta, Wood-Mizer je proizveo više od 60.000 pilana i veliki broj besplatne opreme za preradu drveta.