• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Rezanje drveta korisnika pilana u više od 100 zemalja zavisi od širokog spektra Wood-Mizer testera. Za mnoge vrste trupaca neophodne su različite testere za najbolje rezanje. Timovi za testiranje Wood-Mizer testera rade širom Azije, Evrope, Afrike i Amerike na unapređenju tehnologije, najboljeg izbora i profila testere kako bi ispunili najteže izazove rezanja. Bez obzira koje drvo režete, Wood-Mizer ima testere koje će zadovoljiti vaše potrebe.

Wood-Mizer se bavi proizvodnjom testera za modele brenti proizvedenih od 1987god., i još uvek je jedini proizvođač u svetu koji ima i svoje testere.  Sa ISO 9001 sertifikatom od 2003 god., sistemu kontrole kvaliteta se strogo pridržavaju u svakoj fazi proizvodnje testera. Kvalitet testera se pažljivo prati. Naš ekskluzivni CBN oštrač sa kompjuterizovanom opremom osigurava najviše standarde Wood-Mizer testera.  

Bilo da su vaše potrebe male ili velike, Wood-Mizer testere su pristupačne i dostupne i odličnih performansi. Testere se mogu naručiti u bilo kojoj prilagođenoj dužini. Pet različitih vrsta Wood-Mizer testere postoje: RazorTip, BiMetal,, MaxFlex, DoubleHard i SilverTip. Sve Wood-Mizer testere, sem BiMetala, se mogu lako oštriti i održavati na licu mesta korišćenjem Wood-Mizer oštrilice.

TESTERE

RazorTIP
Stelit tip testere za ekstremno tvrdo drvo
BiMETAL
Visokokvalitetne industrijske testere
MaxFLEX1
Premium testere za sve namene
DoubleHARD
Testere za sve namene
SilverTIP
Ekonomične karbončelične testere za rezanje

OPREMA ZA ODRŽAVANJE TESTERE

OŠTRILICA
Oštri vaše testere
RAZMETAČ
Održavajte kvalitet zuba testere
KAMEN ZA OŠTRENJE CBN
Visokokvalitetan profilisan kamen za oštrenje

Najnovije vijesti

1. jun 2018.

Interesantan projekat iz Finske: velika drvena sauna na ostrvu u Helsinkiju

Zahvaljujući Wood-Mizer brenti sa produžetkom postolja, finska drvoprerađivačka kompanija je primila narudžbinu i sredstva za investiranje i učestvovala u izgradnji velike drvene saune na Suomenlinna ostrvu.

Hirsityö kompanija se bavi obradom drveta u Centralnoj Finskoj. Vlasnici Martti, Ilkka i Johannes Heikkilä nastavljaju putem koji je započeo Erkki, njihov otac. On je osnovao kompaniju 1995. godine. Njihov posao raste velikom brzinom, učetvorostručivši svoj obrt u 2016-oj. godini. Njihova klijentela je iz cele zemlje i projekti na kojima rade uključuju vikendice, kuće, ambare i drugo. Nedavno, Hirsityö Heikkilä je inicirao najveći i najzahtevniji projekat do tad – snabdevanje građe za konstrukciju saune od približno 200m².

Sauna je sagrađena na ostrvu Suomenlinna i sada je jedno od najvećih zdanja, kada su u pitanju javne saune u Helsinkiju. Glavni dizajner nove saune je nacionalni i internacionalni dobitnik nagrade Anssi Lassila. Prema njegovom planu, zgrada saune se sastoji iz dve prostorije: jedna za žene i druga za muškarce, od kojih svaka može da primi oko 20 osoba. Kupatila se nalaze na donjem spratu, a na gornjem je sauna sa prelepim pogledom na more.

U jesen 2015. godine, Johannes Heikkilä je dao ponudu za ovaj interesantan projekat. Nekoliko dana kasnije,  Hirsityö Heikkilä je izabran za dobavljača za konstrukciju Suomenlinna saune. Počeli su tako što su našli savršeno drveće za seču. Kupljeno je ukupno 166m³ građe, a najduže grede su bile 10m. Drvo koje je bilo isečeno, nošeno je u lokalnu sušaru, gde je ostajalo mesec dana. Pravi građevinski radovi počeli su prvo pravljenjem replika konačnih temelja (20 x 8,5 m). Kasnije, u martu 2016. godine, počela je obrada greda i uglova okvira. Cela sauna je završena do maja. Preko 220 m² unutrašnjih zidova bilo je ručno isklesano. Nakon toga, trupci su obeleženi i spremni za transport do Suomelinne. Završena je izgradnja, i svečano otvaranje se odigralo na tom ostrvu.

Sa njihovom Wood-Mizer LT40ME15SAH3 i produžetkom postolja dužine 7,2m, Hirsityö Heikkilä građevinari su mogli da obrađuju velike trupce koji su bili potrebni za projekat Suomenlinna saune. Sa tradicionalnim cirkularom ovaj projekat bi bilo nemoguće završiti.

“Korišćenjem brente sa trakastom testerom, dobijamo kvalitetan rez, i možemo da režemo trupce do 1m prečnika i do 14m dužine. Lakše je za nas kada imamo mogućnosti da režemo građu za sopstvene projekte”.

Bilo je važno da imaju brentu sa trakastom testerom za saunu, jer su sredstva za projekat dobijena iz programa za ruralni razvoj.

“Finansiranje olakšava donošenje odluka o investicijama za izvođača. Mi smo koristili program za ruralni razvoj nekoliko puta do sad”.

Johannes i njegova braća nastavljaju da prihvataju izazovne projekte i da zajednicu snabdevaju stolarijom koja ostavlja bez daha.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x