• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

28. maj 2018.

Brenta LT10 povećava profit pilane u Sloveniji

Ekonomski usponi i padovi su poznati po poteškoćama, ali se malo govori o mogućnostima koje se pružaju. Ako je posao otvoren za promene, period ekonomske krize može da bude koristan za budućnost.

“Pre krize, 85% našeg posla je bio za potrebe metaloobrađivačkih kompanija”, kaže Sasko Taks, vlasnik Glaplas pilane u Sloveniji. Tokom 2008. godine, broj narudžbina se dramatično smanjio i izgledi nisu bili dobri. Znao je da mora nešto da uradi povodom toga.

“Naša stara brenta nije mogla da reže trupce, koji su bili prečnika većeg od 45cm. Trebala  nam je brenta sa većim kapacitetom”. Kako bi pospešio proizvodnju, uz male investicije, Sasko je kupio Wood-Mizer LT10 brentu.

LT10 je osnovna brenta, koja reže trupce u visokokvalitetnu građu, čija je cena samo deo cene drugih brenti. Sa elektromotorom jačine 5,5kW, modularnim okvirom, LT10 može da reže trupce do 70cm u prečniku. Operater pomoću poluge, ručno postavlja visinu sečenja i jednostavno gura glavu brente napred.

“Iskreno, cena je bila toliko dobra, kupio sam je bez oklevanja. Moja jedina briga je bila da li će tako mala i jeftina brenta moći da ispuni naše kapacitete”. Nakon nekoliko dana rezanja, Sasko je bio zadovoljan. Objavio je video klip na YouTube-u kako njegova mala brenta uspešno reže trupac prečnika 1m!

Elektromotor od 5,5kW troši mnogo manje struje od njihove stare mašine. Još jedna prednost je uska testera za drvo, koja zahvaljujući svojoj debljini od samo 2mm, pravi tanak rez, koji rezultira većim brojem isečenih dasaka i manjom količinom piljevine. Kao direktan rezultat, Sasko dobije po jednu dasku više od svakog trupca.

Njegova kompanija nastavlja da bude zauzeta narudžbinama. On proizvodi drvene kutije za poznatu slovensku kompaniju koja pravi noževe.

“Fokusiranje samo na rezanje zapremine je zastareli pristup. Važno je da razmotrite kako ostvarujete svoj profit i pokušate da napravite proizvod koji zahteva manje drveta, a da krajnji rezultat ima veću vrednost”.

“Nakon nekoliko godina, nismo imali nekih tehničkih problema sa brentom. Predstavništvo Wood-Mizer u Sloveniji nam oštri testere, brzo i pouzdano. Veoma sam zadovoljan opremom. Bila je dobra ideja da kupim brentu, koja se u pravo vreme pojavila na tržištu”.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTIPOVEŽITE SE Online

  

 

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se