• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Tražite hobi koji se isplati? Razmislite o rezanju drveta!

7. mart 2018.

Tražite hobi koji se isplati? Razmislite o rezanju drveta!

Šveđanin daje tri saveta o tome kako da se donese prava odluka o kupovini brente, koje je on naučio od svog oca i iz sopstvenog iskustva.

Dozvolite nam da predstavimo Švedske farmerske serije filmova o izgradnji doma, koji govore o tri generacije nemačko-američke porodice, koje su gradile svoje živote na velikoj farmi, u srcu švedskog ruralnog područja. Roditelji, Helmut i Susanne Fuchs, 2002. godine su se doselili iz Nemačke, kako bi ostvarili svoj životni san o kupovini i životu na staroj farmi. Vremenom, njihovo sedmoro dece počelo je da deli istu tu strast i sada neguju to nasleđe. Švedski farmerski kanal (Swedish Homestead Channel) daje korisne savete, prikazuje dirljive priče, mudrost kroz generacije i još mnogo toga u vezi sa stvarnim životom “na farmi”.

Simeon je od svog oca Helmuta naučio da je brenta vredna investicija. Kada je Helmut kupio LT 40 Super, znao je da će morati sebi da dokaže da brenta vredi onoliko koliko ju je platio. Mnogo godina kasnije, Simeon i njegov otac vide kako su korist od brente, kvalitet drveta, i težak rad koji su uložili u rezanje i gradnju sa sopstvenim trupcima, pomogli da stvore hobi koji se sam isplatio - i mnogo više.

Simeon govori o 3 stvari koje treba znati pre kupovine brente. Kao retko koji hobi, rezanje drveta je veoma isplativo. Švedska farma koristi svoju brentu uglavnom za svoje potrebe, međutim, nalazi vrednost u tome što ispunjavaju potrebe drugih.

Drugi savet koji Simeon daje za kupovinu brente, opravdava ga time da je brenta dugotrajna. Petnaestogodišnja LT 40 Super, koju je kupio njegov otac, je rezala preko 5.000 sati. Kroz težak rad Švedske farmerske porodice, njihova brenta se sama isplatila i omogućila porodici da nauči dragocenu umetnost rezanja i izgradnje od drveta.

Najvažnije od svega, Simeon i njegova porodica su povećali desetostruko početnu vrednost njihove brente. Počeli su sa pozajmicom, ali je mnogo vremena prošlo otkad su je vratili i kako Simeon kaže: “ispunili smo svoj san o radu sa prirodom.”

Objavljeno uz dozvolu Švedske Farme.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se