• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Pogledajte ovo pre kupovine brente

22. avgust 2018.

Pogledajte ovo pre kupovine brente

Simeon Fuchs demonstrira kako Wood-Mizer LT40 brenta reže trupac od početka do kraja.

Simeon i njegov otac su eksperti u upravljanju petnaestogodišnjom LT40 hidrauličnom brentom. “Mi želimo da pokažemo kako se reže trupac od početka do kraja na uskotračnoj brenti”, kaže Simeon. Na jednom trupcu, Simeonov otac pokazuje najbolje tehnike za rezanje građe.

Korišćenjem hidraulične utovarne rampe, Helmut podiže trupac na postolje brente. Hidraulični stezač osigurava da trupac stoji na mestu, nakon što ga Helmut pozicionira uz pomoć hidrauličnih okretača. Merenjem tačno gde želi da testera seče, Helmut uključuje brentu i pomera  glavu testere napred i prati kako testera daje čist rez.

Simeon sklanja isečeni deo drveta, dok Helmut počinje novi rez. Piljevina, koja pada pored brente, može da se odnosi cevima sistema za sakupljanje, koji se povezuje na brentu.

Okretanjem trupca uz pomoć okretača, Helmut pravi još nekoliko rezova sve dok se ne formira četvorostrana greda. On brzo i efikasno može da reže, jer nema potrebu za ručnim utovarom ili okretanjem trupaca.  

Od preostale grede, može da napravi još otprilike četiri daske, nakon čega Helmut na prethodno odrezanim daskama, očisti ivice, i poređa tri daske, koje reže odjednom, kako bi bile jednake.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se