• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

29. jul 2018.

Od drveta do stola: Vlasnik brente Wood-Mizer je napravio svoj prvi sto

Prelep beli kuhinjski sto od hrasta i oraha je dobio najviše glasova na takmičenju kupaca Wood-Mizer brente i njegovog vlasnika Nathan Elliotta načinio dobitnikom prve nagrade.

Nathan Elliott je mogao da vidi rezultat svog rada tek kada je ploču stola pričvrstio na osnovu. “Obično sam građu prodavao ostalim drvoprerađivačima i nisam mogao videti rezultat svog rada” kaže on. Imajući u vidu da Nathan ima svoju hidrauličnu brentu Wood-Mizer , mogao je birati i obraditi trupce za svoj prvi sto.

Ploča Nathanovog rustičnog stola je izrađena od belog hrasta  a noga je od oraha. “Nakon grube obrade dimenzija stola, 90% posla sam završavao samo ručnim alatima”, tvrdi Nathan “Ovo je bio moj prvi projekat obrade drveta. Oduvek sam želeo  da pravim stolove, a ovaj projekat mi je ulio samopouzdanje za druge projekte”. Nathanov sto je na našem takmičenju preko interneta osvojio 1.500 glasova 2017 godine. Njegovi prijatelji su znali da ima brentu, ali su bili iznenađeni kada su videli njegovu novu kreaciju i zaintrigirala ih je pomisao da je on sposoban napraviti predivan nameštaj.  Ovaj komad nameštaja je pomogao da bude profitabilniji  ali i da se od njega u budućnosti očekuje još više sličnih projekata, pre svega to očekuje njegova supruga.

Rustični stil uživa sve veću popularnost, a smatra se i kao vrsta umetnosti, koju mnogi drvoprerađivači već godinama usavršavaju, ali je ovaj projekat zaista poseban. “Svako može kupiti drvnu građu, ali da ima sposobnost da vidi drvenu građu u trupcu, to je nešto za  šta malo njih ima sposobnost”, rekao je Nathan.

Autor:  Samantha Alexander

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se