• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

ČLANCI

Kako italijanski drvoprerađivač profitira od svakog trupca?

21. novembar 2018.

Kako italijanski drvoprerađivač profitira od svakog trupca?

Ukoliko se uputite na dvočasovni put od Venecije prema Alpima, put će vas navesti do radionice stolara po imenu Marco Marcante. Smeštena u podnožju regiona Vićence, Marcova radionica, po tradiciji, i dalje proizvodi ogrevno drvo, što  je započeo njegov otac pre skoro 30 godina. Međutim, Marco preinačuje svoj posao u skladu sa vremenima i potrebama svojih klijenata.

Kada je njegov otac započeo posao, samo su sekli i prodavali drvo za ogrev. Kada je Marco počeo da vodi firmu, shvatio je da je prodajna cena bila mala i da nema načina da poveća profit i sigurnost firme, ako na neki način ne preusmeri proizvodnju.

Pronašao je svoje rešenje tokom svog boravka u SAD-u i Kanadi u 2011-oj.

“Tamo sam video Wood-Mizer brentu LT15 u radu i shvatio da bi ta mašina mogla da nam pomogne da proširimo našu ponudu”, kaže Marco.

“Sve što vidite u mojoj radionici – grede, daske, paneli i sve drugo od drveta – napravljeno je na mojoj brenti LT15”.

“Zašto sam odabrao Wood-Mizer? Zato što mislim da ova brenta može da uradi ono što je potrebno da se uradi. To je profesionalna, kompaktna, funkcionalna mašina, koja vam omogućava da radite svoj posao dobro. Naša Wood-Mizer LT15 reže trupce do 70cm u prečniku i do 8m dužine, jer ima postolje od 8m”.

“Tradicionalna brenta bi trebalo da ima postolje od 16m, kako bi se toliki trupci rezali, a Wood-Mizer brenta je pametno dizajnirana tako da se pomera glava, a ne trupac”.

“Procenjivali smo i druge proizvođače brenti, ali je Wood-Mizer, u odnosu na svoj kvalitet, najpovoljnija na tržištu. Ova brenta je idealna za posao koji mi radimo i veoma je precizna. Ja mogu da režem daske čak 1,5mm debljine i duge 8m, a brenta je precizna u 1mm dužinom cele daske”.

 “Wood-Mizer mi je omogućio da pratim svoju strast prema stolariji. Dao mi je mogućnost da uspem. Drvo koje bi bilo bačeno od strane tradicionalnih pilana, meni uvek može da posluži za pravljenje paleta!”

“Moja odluka da kupim LT15, bazirana je na činjenici da je cena trupca u našoj okolini okvirno 100 evra po kubiku. Ako trupac izrežem na daske, vrednost je onda 400-450 evra po kubiku. Tako je, recimo, sa arišem. To je razlog zašto smo kupili brentu i počeli da režemo drvo”.

“Drvene stolice, lampe, klupe, hoklice vraćaju se u modu i dobar su način da se dâ vrednost trupcima, koji se, u suprotnom, ne bi smatrali profitabilnim”, dodaje Marco. Ubacivanjem brente u proizvodnju, firma je povećala kapacitet i proširila ponudu i tržište koje uslužuje, povećavajući sve više bazu kupaca. Danas, Marco nudi – kao dodatak sečenju drveta – ogrevno drvo za prodaju, usluge održavanja šuma, i naravno, gotovu građu.

Autor: Martina Valentini, Greenpress Environmedia, ItalijaName:
Email:
Subject:
Message:
x

WOOD-MIZER NOVOSTI

Otvorili ste stranicu novosti Wood-Mizer kompanije – svetskog lidera u proizvodnji trakastih testera i mašina za sečenje. Ovde možete naći novosti, savete o upotrebi opreme i intervjue sa vlasnicima mašina.

Svaka priča – poslovna ideja ili novi pristup  vam otvaraju nove mogućnosti u razvoju vašeg posla. Ako ste u potrazi za novim tehnologijama ili razmišljate o novom projektu – na pravom ste mestu!

WOOD-MIZER NOVOSTI

NOVINE

Newsletter

Ukoliko Vam se sviđa ovaj članak, nemojte propustiti sledeće! Dobijajte mesečne novosti i članke od Wood-Mizera u inbox.

Prijavite se